Vuonna 2012 Kartingista kilpauransa aloittanut ja siitä määrätietoisesti Italian Formula-4 mestaruussarjan hopeamitalin kautta Formula Regional ratasarjan mestaruuden vuonna 2020 voittanut brasilialainen Gianluca Petecof, 18, on tehnyt kolme osakilpailuviikonloppua kattavan sopimuksen suomalaisen KIC Motorsportin kanssa. Syys- ja lokakuun aikana ajettavissa Formula Regional by Alpine ratasarjan Itävallan Spielbergin ja Italian Mugellon sekä Monzan osakilpailuviikonlopuissa Petecofin tavoitteena on haastaa sarjaa hallinneet kuljettajat.

Kuluvalla kilpailukaudella Petecof on on ajanut kuusi osakilpailua FIA Formula 2 ratasarjassa, jossa hänen suurin esteensä on ollut Brasilian ja Euroopan väliset koronarajoitukset ja -karanteenit. Nyt hän tekee paluun Formula Regional by Alpine ratasarjaan, josta hän niin ylläpitää ajotuntumaa kuin hakee uutta nostetta kilpailukautta 2022 ajatellen.

- Kun kesällä meiltä vapautui auto niin tiimissämme puhelimet alkoivat soida. Jo silloin Petecofin kanssa käytiin keskusteluja, mutta karanteeniasioiden myötä häntä ei saatu heti mukaan. Nyt kun peruuntuneen Saksan Nurburgringin osakilpailuviikonlopun myötä tuli kuuden viikon tauko niin pystymme hänet saamaan tiimimme vahvuuteen. Petecof haluaa menestyä kanssamme ja siten olemme molemminpuoleisesti erittäin tyytyväisiä seuraavat kolme osakilpailuviikonloppua kattavaan sopimukseen, tiimipäällikkö Peter Flythström kertoo.

- Petecofiin tutustuttiin jo vuonna 2020 kun hän näytti mestarillisia taitojaan. Nuoresta iästä huolimatta myös henkilönä hän on erittäin ammattitaitoinen ja toiset huomioiva. Meille on siten ilo ja kunnia saada tarjota hänelle auto, jolla hän pääsee mittaamaan omat taitonsa tämän vuoden erittäin kovatasoisessa sarjassa. Lisäksi tiedän, että hän on paras mahdollinen kuljettaja jakamaan tietotaitoaan myös tiimimme Elias Seppäselle ja Nico Göhlerille sekä siten auttamaan tiimiämme menestymään, KIC Motorsportin omistaja Petri Lappalainen jatkaa.

Formula Regional by Alpine ratasarja jatkuu syyskuun toisena viikonloppuna Itävallan Spielbergin radalla.

Gianluca Petecof parhaat saavutukset:
- 2020 - Formula Regional EM-sarja - MESTARUUS
- 2019 - Formula 4 Italian Mestaruussarja - HOPEAA
- 2018 - Formula 4 Italian Mestaruussarja - 4.
- 2016 - Karting CIK-FIA Junioreiden MM-sarja - 5.
- 2014 - Karting Florida Winter Tour - Rotax Mini Max - MESTARUUS
- 2014 - Karting Mini ROK Bridgestone Final - HOPEAA
- 2013 - Karting Copa de Brasil - Junior Menor - MESTARUUS
- 2012 - Karting Florida Winter Tour - Rotax Micro Max - 7.

Jäljellä olevat Formula Regional by Alpine ratasarjan osakilpailuviikonloput
- 11.-12.09.2021 - Spielberg (Itävalta)
- 25.-26.09.2021 - Valencia (Espanja)
- 09.-10.10.2021 - Mugello (Italia)
- 30.-31.10.2021 - Monza (Italia)

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.