Kansainvälisen GT World Challenge Sprint EM-ratasarjan seitsemän viikon mittainen kesätauko päättyy nyt viikonloppuna Lontoon kaakkoispuolella sijaitsevalla Brands Hatchin entisellä formularadalla, jossa kuuden ajetun osakilpailun jälkeen espoolainen Juuso Puhakka ja hänen kolumbialainen tiimikaveri Oscar Tunjo lähtevät hakemaan nousua sarjan Silver Cup luokan mitalitaistoon.

Vaikka TokSport tiimin Mercedes AMG GT3 Evo GT-autolla ajavien ero ylivoimaisessa sarjajohdossa olevaan sveitsiläiseen Alex Fontanaan on venähtänyt jo 39 pisteeseen niin siitä huolimatta sarjan kuudennella sijalla oleva Puhakka lähtee jälleen näyttämään osaamistaan ja kuromaan eroa umpeen.

- Sunnuntaisen kahteen 60 minuutin mittaisen osakilpailun tavoitteet on vain ja ainoastaan palkintokorokeella. Hopeamitaliin ero on vain 12 pistettä ja pronssisijaan 4,5 pistettä, joten panosta nyt Brands Hatchin lyhyellä 3,7 kilometrin mittaisella kilparadalla tulee riittämään, Puhakka kertoo.

- Viikonlopun haastavuutta lisää se, että minulla ei ole aikaisempaa kilpailukokemusta tältä radalta. Lisäksi kun meillä ei ole mahdollisuutta tutustua rataan millään moottorikäyttöisellä ajoneuvolla niin lauantai-aamun tunnin mittaisiin harjoituksiin lähdetään normaalista poikkeavista asetelmista. Käytännössä siis pitäisi yhden tunnin aikana saada ajettua rata tutuksi ja vielä saatua auto säädettyä sopivaksi, Puhakka avasi haasteidensa syvyyttä.

Lauantai-aamun harjoituksia seuraa aika-ajot sunnuntain kumpaankin osakilpailuun, joista ensimmäinen ajetaan Suomen aikaa klo 13 ja toinen klo 17.45. Kummatkin osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä Juuso Puhakan Facebook sivujen kautta osoitteessa: https://www.facebook.com/JuusoPuhakkaOfficial

GT World Challenge Sprint EM-sarjan viimeistä edellisessä viikonlopussa myös kolme muuta suomalaiskuljettajaa ajaa Puhakan tapaan Silver Cup luokan menestyksestä; Espoolainen Konsta Lappalainen ja mäntsäläläinen Patrick Kujala sekä imatralainen Tuomas Tujula yrittävät tehdä sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa ja tuoda luokan nelosvoiton Suomeen.

GT World Challenge Sprint EM-ratasarjan Silver Cup -luokan sarjatilanne 6/10 osakilpailua
1. Alex Fontana (SUI), 81,5p
2. Ricardo Feller (SUI) 54,5p
3. Pierre Alexandre Jean (FRA) & Ulysse de Pauw (BEL), 47p

6. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), 42,5p
9. Patrick Kujala (FIN), 31p
11. Tuomas Tujula (FIN), 15,5p

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla