Tulevana viikonloppuna Suomen suurimpiin ratakilpailuihin lukeutuvassa Historic Grand Racessa kilpalee 176 kuljettajaa historiallisilla kilpa-autoilla Gulf Historic Race Cupin sijoituksista. Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla ajettavassa kauden päätapahtumassa on ohjelmassa lauantaina aika-ajot sekä molempina päivinä kahdeksan osakilpailulähtöä.

Kilpailutapahtumien lisäksi vanhojen ajoneuvojen ystäville löytyy katsottavaa yläkatsomosta. Ahveniston harjun laella on molempina päivinä näyttelyalue 30 vuotta ja vanhemmille vanhoille ajoneuvoille.

Historic Grand Racessa nähdään useita kilpaluokkia. Historic erikoisvakio- ja GTS- sekä vakio- ja GT-luokat (1 ryhmä) jakaantuvat ikäkausittain ja moottoritilavuutensa perusteella 15:sta eri luokkaan. Vanhimmat autot on valmistettu 1960-luvulta. Historic-luokan ykkösryhmäläisten lähdössä kisaavat myös Fiat Historic Ratapotin 127 Fiatit. Historic formula -luokkia on viisi ikäkauden ja monopostotyypin mukaan – Formula V 1-kaasari, Formula V 2-kaasari, Formula Ford, Formula 3 ja Formula 4. Järjestävän seuran, Historic Race Finlandin rakennetuille harrastekilpa-autoille luoma luokka, Roadsport käsittää seitsemän eri luokkaa ennen 1985 luokitelluista V8-autoista enintään 1,4-litraisiin ennen 1998 luokiteltuihin. Muita viikonloppuna kilpailevia luokkia ovat Locost, Subaru Sportit, SS1300:set (ent. Special Saloon) ja Mini 1000.

Lisätietoja on saatavilla kilpailun nettisivustolta: www.historicgrandrace.fi


Tervetuloa!
Historic Race Finland ry

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla