Italian Misanossa ajettu kansainvälisen GT World Challenge Sprint EM-ratasarjan kilpailukauden kolmas osakilpailuviikonloppu tarjosi upea suomalaismenestystä kun espoolainen Juuso Puhakka nappasi kolumbialaisen tiimikaveri Oscar Tunjon kanssa kummankin osakilpailun Silver Cup -luokan palkintokorokkeen pronssisen sijan.

TokSport WRT tiimin Mercedes AMG GT3 Evo autolla kahdessa tunnin mittaisessa osakilpailussa urakoinut kaksikko teki vahvaa työtä ja kun edellisen Zandvoortin osakilpailuviikonlopun varikkovirheet jäi nyt tekemättä niin tulokset olivat tavoitteiden mukaisia. Näin kahden kolmanneksi korkeimpien sarjapisteiden myötä Puhakka ja Tunjo nousivat jälleen sarjan mitalitaisteluun kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailuviikonloppua.

Vaikka sarjajohtajaan ero on karannut jo 39 pisteen mittaiseksi niin pronssisijaan kaksikolla on matkaa vain 4,5 pistettä ja hopeaan 12 pistettä. Näin ollen niin elokuisessa Iso-Britanian Brands Hatchissa kuin syyskuisessa Espanjan Valenciassa tullaan näkemään armoton näytelmä siitä miten Puhakka ja Tunjo nousevat sarjatilanteen kuudennelta sijalta mitalisijoitukselle.

- Misanon helteessä ajettiin niin kilpailullisesti kuin myös tuloksellisesti tavoitteiden mukainen viikonloppu; Ensiksi analysoitiin aikaisempien osakilpailujen virheet ja sitten jätettiin ne nyt tekemättä. Vaikka meiltä hieman puuttui vauhtia niin siitä huolimatta erittäin tyytyväisiä voimme olla, koska kahden palkintokorokesijan myötä noustiin taistelemaan sarjan mitalisijoituksista, Puhakka kertoo.

- Oman suoritukseni lisäksi erityisen iloinen olen myös muiden suomalaiskuljettajien menestyksen puolesta. Vaikka sunnuntaisessa kilpailussa Patrik Kujala oli minua hieman nopeampi ja siten söi meiltä sarjapisteitä niin iloinen olen hänen paluustaan palkintokorokkeelle. Vielä tyytyväisempi olen toisen espoolaisen eli Konsta Lappalaisen puolesta ja hämmentynyt siitä kuinka nopeasti hän GT-autojen debyyttivuotenaan on noussut heti taistelemaan yleiskilpailun palkintokorokesijoituksista. Lisäksi kun vielä Tuomas Tujula ajoi hyvän viikonlopun niin sinivalkoisin silmin katsottuna kansainvälinen GT-autoilu voi hyvin, kommentoi myöskin vakuuttavan näytteen osaamisestaan antanut Puhakka.

Silver Cup luokan ylivoimaisessa sarjajohdossa jatkaa sveitsiläinen Alex Fontana, jota seuraa tiimikaveri Ricardo Feller. Sarjatilanteen kolmannen ja seitsemännen sijan erottaa vain 9,5 pistettä eli Puhakan ja Tunjon lisäksi viisi muuta autokuntaa tulee syksyn osakilpailussa taistelemaan niin hopea- kuin pronssisijasta. Sarjan seuraava osakilpailuviikonloppu ajetaan elokuun viimeisenä viikonloppuna Iso-Britanian Brands Hatchin radalla.

Lopputulokset GT World Challenge Misano la 3.7.2021: Silver CUP, Top-3:
1. Jim Pla (FRA) & Konstantin Tereschenko, Mercedes AMG GT3 Evo, 34 kierrosta
2. Alex Fontana (SUI) & Ricardo Feller (SUI), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +0,717s
3. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes AMG GT3 Evo, +4,087s

Lopputulokset GT World Challenge Misano su 4.7.2021: Silver CUP, Top-3:
1. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), Audi R8 LMS GT3, 38 kierrosta
2. Patrik Kujala (FIN) & Benja Hites (CHI), Ferrari 488 GT3, +8,584s
3. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes AMG GT3 Evo, +18,658s

GT World Challenge Sprint EM-sarjatilanne 6/10 osakilpailua: Silver Cup
1. Alex Fontana (SUI), 81,5p
2. Ricardo Feller (SUI) 54,5p
3. Pierre Alexandre Jean (FRA) & Ulysse de Pauw (BEL), 47p
---
6. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), 42,5p

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla