Vuonna 2013 Kartingin Mini-60 luokan ja vuonna 2016 Kartingin OK-luokkien Suomenmestaruuden sekä vuonna 2018 Formula-4 NEZ mestaruuksien jälkeen espoolainen Konsta Lappalainen ajoi kaksi vuotta Formula Regional EM-sarjaa. Sen jälkeen hän jatkoi kansainvälistä autourheilu-uraansa GT-autoissa ja ajaa nyt uransa yhtä tärkeintä kilpailukautta, joka alun vaikeuksien kautta on kääntynyt kilpailujen kärkisijoista kamppailemiseen.

Kaksi viikkoa sitten Hollannin Zandvoortissa Konsta ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jack Aitken jäivät niukasti GT World Challenge Sprint EM-sarjan palkintokorokesijoituksista. Nyt Italian Misanossa ajetussa sarjan kolmannessa osakilpailuviikonlopussa he olivat yhtä porrasta lähempänä saavuttaa tavoitteensa eli nousta yleiskilpailun kolmen parhaimman autokunnan joukkoon.

Lauantain ensimmäisen tunnin mittaisen kilpailun aika-ajoissa Konsta kärsi hitaasta rengasrikosta ja siten 21 lähtöruutu oli pettymys. Kuitenkin kovan yrittämisen myötä hän ja Jack Aitken tekivät uskomattoman nousun, joka palkittiin seitsemänneksi korkeimmilla sarjapisteillä.

Sunnuntaiseen kilpailuun he starttasivat palkintokorokesijoitusta herättäneestä neljännestä lähtöruudusta ja olivat tavoitteiden mukaisella sijoituksella aina varikkopysähdykseen saakka, jossa kuitenkaan auto ei lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin ja siten he menettivät seitsemän ylimääräistä sekuntia. Näin viides sija oli karvas pettymys. Siitä huolimatta Lappalainen suunnattomasti nauttii tilanteesta, että hän on noussut ajamaan nyt yhden maailman kovatasoisimman ja arvostetuimman kilpasarjan pääluokan eli yleiskilpailun palkintokorokesijoituksista.

- Tyytyväinen pitää olla kun vauhti on kehittynyt ja siten myös sijoitukset parantuneet. Vaikka sunnuntaisen kilpailun varikkopysähdys ei osunut kohdalleen ja siinä hävittiin palkintokorokesijoitus niin silti ensimmäisen osakilpailun lukuisat hienot ohitukset olivat nautinnollista koettavaa. Nyt Zantvoortin ja Misanon viikonlopuissa olemme saaneet homman toimimaan niin kuin sen pitää ja siten kilpailukauden toiselta puoliskolta odotan paljon, kommentoi Lappalainen kauden parhainta viikonloppuaan.

- Nyt pidetään muutaman viikon kesäloma ja sitten aloitetaan valmistautuminen kilpailukauden yhteen odotetuimpaan kilpailuun eli perinteikkääseen Belgian SPA-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailuun, joka on samalla GT World Challenge Endurance ratasarjan osakilpailu. Hienoja aikoja eletään, Lappalainen jatkaa.

Misanon osakilpailuviikonlopun kummatkin osakilpailut voitti belgialaiset Charles Weerts ja Dries Vanthoor, jotka samalla suvereenisesti johtavat GT World Challenge Sprint ratasarjaa. Kilpailussa ajoi kolme muuta suomalaista autokuntaa kun niin Juuso Puhakka ja Patrik Kujala pääsivät juhlimaan Silver Cup luokan palkintokorokesijoituksia. Puhakka oli kummankin osakilpailun kolmas ja Kujala sunnuntaisen kilpailun Silver Cup luokan toiseksi nopein. Tuomas Tujula kärsi lauantaina kolaroinnin aiheuttaman keskeytyksen ja sunnuntaina saapui maaliin Silver Cup luokan viidenneksi nopeimpana.

Lopputulokset GT World Challenge Misano la 3.7.2021: Yleiskilpailu, Top-3:
1. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), Audi R8 LMS GT3, 34 kierrosta
2. Luca Stolz (GER) & Maro Engel (GER), Mercedes AMG GT3 Evo, +1,170s
3. Leo Roussel (FRA) & Christopher Haase (GER), Audi R8 LMS GT3, +3,485s
---
7. Konsta Lappalainen (FIN) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +12,740s

Lopputulokset GT World Challenge Misano su 4.7.2021: Yleiskilpailu, Top-3:
1. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), Audi R8 LMS GT3, 38 kierrosta
2. Timur Boguslavskiy (RUS) & Raffaele Marciello (ITA), Mercedes AMG GT3 Evo, +11,060s
3. Benjamin Goethe (DEN) & Kelvin van der Linde (VEN), Audi R8 LMS GT3, +18,025s
---
5. Konsta Lappalainen (FIN) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +24,758s

Sarjatilanne 6/10 osakilpailua: PRO-luokka
1. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), 75p
2. Timur Boguslavskiy (RUS) & Raffaele Marciello (ITA), 46,5p
3. Ricardo Feller (SUI), 43,5p
---
10. Konsta Lappalainen (FIN), 17,5p

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.