Nyt heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Italian Rivieralla ajettavassa GT World Challenge Sprint EM-sarjan kolmannessa osakilpailuviikonlopussa espoolainen Juuso Puhakka tavoittelee kilpailukauden kahta seuraavaa palkintokorokesijoitusta.

Misano 4,226 kilometrin kilparadalla ajettavissa kahdessa tunnin mittaisessa kilpailussa maineikkaan TOKSport WRT tiimin Mercedes AMG GT3 EVO-autolla kilpaileva Puhakka ajaa kolumbialaisen tiimikaveri Oscar Tunjon kanssa. Aikaisemmin Ranskan Magny-Coursin osakilpailussa he juhlivat Silver Cup luokan hopeasijaa kunnes kaksi viikkoa sitten Hollannin Zantvoortin osakilpailuissa jäivät palkintokorokesijoituksista vain viitisen sekuntia.

Lisäksi kun vuosi sitten Misanon osakilpailuviikonloppu päättyi hänen ja Tunjon osalta ennen kuin se ehti edes kunnolla alkamaan niin Puhakka tietää, että nyt olisi ison revanssin paikka.

- Niin koko viime vuonna kuin nyt myös tämän vuoden kahdessa ensimmäisessä osakilpailuviikonlopussa olemme olleet erittäin kilpailukykyisessä vauhdissa. Kuitenkin pienet virheet niin varikkopysähdyksellä kuin sitten itse ajosuorituksissa jätti meidät niukasti myös Zantvoortissa tavoitteidemme ulkopuolisille sijoituksille. Nyt olisikin tärkeää saada ajettua virheettömät kaksi kilpailua ja sitä kautta nousta myös sarjatilanteessa takaisin mitalikamppailuun, Puhakka kertoo.

- Tunnetusti Misano on näin heinäkuussa tulikuuma pätsi ja siten ahdas italialainen kilparata ei päästä ketään helpolla. Olin viikko sitten tässä vieressä Imolassa valmentamassa toisia kuljettajia, joten olosuhteiden kovuus on jälleen tiedossa. Laitetaan kaasu pohjaan ja napataan kaksi palkintokorokesijoitusta, kiteyttää Puhakka kilpailustrategiaansa.

Misanon osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantai-iltapäivällä ajettavilla harjoituksilla. Lauantaina aamusta edessä on aika-ajot klo 15 käynnistyvään ensimmäiseen osakilpailuun. Sunnuntain toinen osakilpailu ajetaan klo 14. Kilpailussa ajaa myös kaksi muuta suomalaista kun Tuomas Tujula ajaa Puhakan kanssa samoista Silver Cup pisteistä. Sen sijaan Konsta Lappalainen kilpailee PRO-luokassa eli vaikka hän ajaa samassa kilpailussa niin hän ei aja Puhakkaa vastaan.

Kummatkin osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä Juuso Puhakan Facebook -sivujen kautta: https://www.facebook.com/JuusoPuhakkaOfficial. Lisätietoja kilpailuviikonlopusta löydät sarjan omilta sivuilta: https://www.gt-world-challenge-europe.com/event/165/misano

Sarjatilanne GT World Challenge Europe Sprint Series, Silver Cup, 4/10 osakilpailua, top-3:
1. Alex Fontana (SUI), 62p
2. Ulysse de Pauw (BEL) & Alexandre Jean Pierre (FRA), 43p
3. Ricardo Feller (SUI), 34p
---
8. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), 23,5p

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.