Iberian niemimaalla ja Moto-GP ratasarjasta paremmin tunnetulla Valencian kilparadalla ajettu kansainvälisen Ferrari Challenge EM-ratasarjan neljäs osakilpailuviikonloppu oli tamperelaiselle Luka Nurmelle, 17, yksi hänen kansainvälisen autourheilu-uransa haastavimpia.

Keltanokkana muita konkarikuljettajia vastaan ajanut sarjan ainoa suomalainen jäi statistin rooliin kilpailukauden seitsemännessä ja kahdeksannessa 30 minuutin mittaisessa osakilpailussa, joissa kummassakin aikaisempi kilpailukokemus ahtaalta ja teknisesti vaativalta Valencian radalta oli kultaakin kalliimpaa.

Lauantaiseen osakilpailuun Nurmi starttasi kakkossijalta ja sunnuntaiseen nelossijalta. Kummassakin osakilpailussa niin nopeasti vaihtuneet olosuhteet kuin tuomariston äärimmäisen tarkka linja ratarajojen suhteen söi Nurmen suorituskykyä, jonka myötä hän ei pystynyt haastamaan niin tanskalaista sarjajohtaja Michelle Gattingia kuin jo neljännen peräkkäisen voiton ottanutta italialaista Niccolo Schiroa.

Kuitenkin koska sunnuntaisessa kilpailussa belgialainen John Wartique kolaroi autonsa keskeytyskuntoon niin sen myötä Luka Nurmi nousi sarjapisteissä hopeasijalle kun ajamatta on vielä niin Saksan Nurburgringin, Belgian SPA-Francorchampsin kuin Italian Mugellon osakilpailuviikonloput.

- Valencian rata oli teknisesti huomattavasti haastavampi kuin osasin odottaa ja siten tämä Moto-GP sarjassa suurta arvostusta nauttiva kilparata oli täysin poikkeuksellinen missä olen aikaisemmin kilpaillut. Sarjassa aikaisemmin tällä radalla ajaneet kanssakilpailijat tiesivät mitä odottaa ja koska heillä oli myös radalle sopivat säädöt valmiina niin minulla ei käytännössä ollut mitään mahdollisuutta edes haastaa heitä. Näin ollen palkintokorokesijoituksien ulkopuoliset pistesijat ovat suuri pettymys, Luka Nurmi kertoo.

- Vaikka sarjajohtaja Michelle Gatting on jo 39 pisteen karkumatkalla niin täytyy silti muistaa, että vielä on 90 mestaruuspistettä jaossa. Neljän täysin erilaisen kilparadan ja neljän täysin erilaisten olosuhteiden jälkeen reilun kahden kuukauden kesätauko tulee tarpeeseen. Nyt ladataan akut täyteen ja sitten elokuun viimeisenä viikonloppuna Saksan Nurburgringin Formula-1 radalla toivottavasti pystyn jälleen kanssakilpailijani haastamaan, kesälaitumille suuntaava Nurmi jatkaa.

Valencian osakilpailuviikoloppu oli täysin aikaisemman Tsekin Brnon kilpailuviikonlopun toisinto kun italialainen Niccolo Schiro putsasi palkintopöydän ja nappasi myös täydet sarjapisteet.

Lopputulokset Ferrari Challenge Valencia #1, lauantai 19.6.2021, Yleiskilpailun top-5:
1. Niccolo Schiro (ITA), 17 kierrosta
2. Thomas Neubauer (GER), +6,620s
3. Michelle Gatting (DEN), +12,668s
4. John Wartique (BEL), +13,536s
5. Luka Nurmi (FIN), +14,622s

Lopputulokset Ferrari Challenge Valencia #2, sunnuntai 20.6.2021, Yleiskilpailun top-4:
1. Niccolo Schiro (ITA), 18 kierrosta
2. Michelle Gatting (DEN), +9,742s
3. Thomas Neubauer (GER), +12,998s
4. Luka Nurmi (FIN), +15,262s
---
kesk. John Wartique (BEL), kolari 1. mutka

Sarjatilanne 8/14 osakilpailua: Top-6:
1. Michelle Gatting (DEN), 113p
2. Luka Nurmi (FIN), 74p
3. John Wartique (BEL), 70p
4. Niccolo Schiro (ITA), 66p
5. Matus Vyboh (SLO), 53p
6. Frederik Paulsen (DEN), 51p

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla