Kuluvalla kilpailukaudella espoolainen Konsta Lappalainen urakoi niin GT World Challenge Sprint kuin GT World Challenge Endurance -kilpasarjoissa maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racingin Lamborghini Huracan GT3 EVO autolla. Nousujohteisen alkukauden parhain tulos syntyi tänään sunnuntaina Hollannin Zandvoortin radalla, jossa Lappalainen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jack Aitken olivat yleiskilpailun neljänneksi nopein autokunta.

Lauantain tunnin mittaisessa kilpailussa Konsta ja Jack eivät saaneet autostaan kaikkea potentiaalia irti ja siten 15. sija oli iso pettymys. Kuitenkin sunnuntaina ajettu kauden neljäs tunnin mittainen osakilpailu sujui toisenlaisissa merkeissä kun maalissa he juhlivat yleiskilpailun neljättä sijaa kuin voittoa. Menestystä täydensi tiimin kaksi muuta autokuntaa, jotka nappasivat kilpailun kaksi korkeinta palkintopokaalia.

Lappalainen oli itsekin häkeltynyt saavuttamastaan tuloksesta, joka samalla oli hänen tähänastisen GT-autourheilu-uran parhain.

- Odotuksiin nähden neljäs sija oli enemmän kuin ikinä osasin odottaa. Vaikka tiimikaverini Jack Aitken starttasi seitsemännestä lähtöruudusta ja kilpailun puolivälissä toi auton vitossijalla minulle niin en kyllä olisi uskonut, että tehdastiimien autoja vastaan saataisiin ajettua neljänneksi korkeimmat sarjapisteet. Osuumaakin saatiin ja ratti vinossa jouduin ajamaan. Silti pääsin omalla ajovuorollani nousemaan yhden sijan ja lisäksi kun sitten kilpailun lopussa sain kanssakilpailijat pidettyä takanani niin tulokseen en voi olla muuta kuin tyytyväinen, Lappalainen kertoo.

- Koko alkukauden aikana meillä on ollut haasteita auton säätöjen kanssa. Nyt Zandvoortissa ne kuitenkin vihdoin osuivat kohdalleen kun tiimimme nappasi voiton, hopean ja neljännen sijan. Näin ollen suunta on nyt oikea ja sitä lähdetään vahvistamaan kun Juhannuksen vietän tiimini kanssa Belgian SPA-Francorchampsin radalla, jossa ajamme testiä perinteikästä 24 tunnin kestävyysajoa varten. Sieltä suuntaan suoraan Italian Misanoon, jossa jo kahden viikon päästä edessä on tämän GT World Challenge Sprint ratasarjan kolmas osakilpailuviikonloppu. Kiirettä siis pitää eikä lomasta ole tietoakaan, Lappalainen jatkaa.

Konsta Lappalaisen lisäksi kilpailuissa ajoi myös toinen espoolainen Juuso Puhakka, joka kummassakin osakilpailussa myöskin niukasti jäi Silver Cup luokan palkintokorokesijoituksista. Yleiskilpailussa Puhakka oli lauantaina viidenneksi nopein ja sunnuntaina sijalla 11. Imatralainen Tuomas Tujula keskeytti lauantaisen kilpailun ja oli sunnuntaina 15. nopein.

Lopputulokset GT World Challenge Zantvoort, lauantai 19.6.2021: Top-3:
1. Ricardo Feller (SUI) & Alex Fontana (SUI), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 37 kierrosta
2. Timur Boguslavskiy (RUS) & Raffaele Marciello (ITA), Mercedes-AMG GT3 Evo, +9,628s
3. Ulysse de Pauw (BEL) & Alexandre Jean Pierre (FRA), Bentley Continental GT3, +13,696s
---
15. Konsta Lappalainen (FIN) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +57,498s

Lopputulokset GT World Challenge Zantvoort, sunnuntai 20.6.2021: Top-4:
1. Norbert Siedler (xxx) & Albert Costa (ESP), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 37 kierrosta
2. Ricardo Feller (SUI) & Alex Fontana (SUI), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +10,954s
3. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), Audi R8 LMS GT3, +24,121s
4. Konsta Lappalainen (FIN) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +28,799s

Sarjatilanne GT World Challenge Europe Sprint Series, PRO-luokka, Top-3:
1. Ricardo Feller (SUI), 41,5p
2. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), 41p
3. Timur Boguslavskiy (RUS) & Raffaele Marciello (ITA), 28,5p
---
12. Konsta Lappalainen (FIN) & Jack Aitken (GBR), 8,5p

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla