Kansainvälisen rata-autoilun GT World Challenge Sprint ratasarjan toinen osakilpailuviikonloppu jätti karvaan maun espoolaiselle Juuso Puhakalle kun hän ja kolumbialainen tiimikaveri Oscar Tunjo jäivät kaksi kertaa niukasti palkintokorokesijoituksien ulkopuolelle.

Lauantaisessa tunnin mittaisessa kilpailussa kaksikko jäi viisi ja sunnuntaina kuusi sekuntia Silver Cup luokan palkintokorokesijoituksesta ja näin heidän oli tyytyminen jäännöspisteisiin.

Aika-ajoissa Juuso näytti jälleen parasta osaamistaan kun hän aika-ajoissa nappasi yleiskilpailun kolmannen lähtöruudun 27 kuljettajan joukossa. Vaikka kilpailu sujui kuljettajan vaihtoon saakka samaisella sijoituksella niin varikkopysähdyksellään hän parkkeerasi autonsa 10 senttimetriä väärään kohtaan. Näin tiimin mekaanikoilla oli vaikeuksia saada vaihdettua renkaita ja siinä paloi ylimääräisiä sekunteja sen verran, että TOKSport WRT tiimin Mercedes AMG GT3 Evo autolla ajanut kaksikko tipahti kuudenneksi.

Vaikka omalla ajovuorollaan Oscar Tunjo onnistui nousemaan yleiskilpailun viidenneksi niin silti Silver Cup luokan palkintokorokesijoitus jäi karvaasti viiden sekunnin päähän.

- Meidän kisavauhti oli hyvää ja vähintään kolmas olisimme olleet ilman varikolla sattunutta huolimattomuusvirhettä. Kuitenkin sellainen tuli nyt tehtyä ja se yksi ja ainoa virhe riitti pudottamaan meidät pois palkintokorokesijoitukselta, syvästi harmissaan ollut Puhakka kertoi.

Sunnuntain toiseen tunnin mittaiseen osakilpailuun Oscar Tunjo starttasi yleiskilpailun yhdeksännestä ja Silver Cup luokan toisesta lähtöruudusta. Kuitenkin kun hän lähdössä osui myös saman tiimin toiseen autoon niin Puhakan autokunta putosi kauas kärkitaistelusta. Vaikka koko kilpailun ajan he voimakkaasti yrittivät paikata lähtösuoran virhettä niin matka kuitenkin loppui kesken. Maalissa ero Silver Cup luokan palkintokorokesijoitukseen jäi kuuden sekunnin mittaiseksi.

- Tehtiin jälleen pieniä huolimattomuusvirheitä ja niistä maksettiin kova hinta. Nyt meidän on tiimin kanssa tiukasti analysoitava tekemämme virheet ja ottaa niistä opiksi ennen kuin kahden viikon päästä sarjan kolmas osakilpailuviikonloppu ajetaan Italian Misanossa. Sarjan taso on erittäin kova ja menestyminen ei salli yhtään virhettä, Puhakka tietää.

Suomalaisittain katsottuna kilpailuviikonlopun iloisin mies oli myöskin espoolainen Konsta Lappalainen, joka sunnuntain osakilpailussa heinosti taisteli tiimikaverinsa kanssa yleiskilpailun neljännen sijan. Vastaavasti imatralaisen Tuomas Tujulan kilpailuviikonloppu oli murheellinen kun hän keskeytti lauantaisen osakilpailun ja sunnuntaina saapui maaliin yleiskilpailun sijalla 15.

Sarjatilanteessa Juuso Puhakka ja Oscar Tunjo ovat Silver Cupin kahdeksannella sijalla, vain 10,5 pistettä pronssista mitalisijoitusta perässä.

Lopputulokset GT World Challenge Zantvoort, lauantai 19.6.2021: Top-5:
1. Ricardo Feller (SUI) & Alex Fontana (SUI), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 37 kierrosta (1. Silver Cup)
2. Timur Boguslavskiy (RUS) & Raffaele Marciello (ITA), Mercedes-AMG GT3 Evo, +9,628s (1. PRO Cup)
3. Ulysse de Pauw (BEL) & Alexandre Jean Pierre (FRA), Bentley Continental GT3, +13,696s (2. Silver Cup)
4. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), Audi R8 LMS GT3, +22,754s (3. Silver Cup)
5. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes-AMG GT3 Evo, +27,463s (4. Silver Cup)

Lopputulokset GT World Challenge Zantvoort, sunnuntai 20.6.2021: Top-5:
1. Norbert Siedler (AT) & Albert Costa (ESP), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 37 kierrosta (1. PRO Cup)
2. Ricardo Feller (SUI) & Alex Fontana (SUI), Lamborghini Huracan GT3 Evo, + 10,954s (1. Silver Cup)
3. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), Audi R8 LMS GT3, +24,121s (2. PRO Cup)
4. Konsta Lappalainen (FIN) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +28,799s (3. PRO Cup)
---
11. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes-AMG GT3 Evo, +38,843s (6. Silver Cup)

Sarjatilanne GT World Challenge Europe Sprint Series, Silver Cup, Top-3:
1. Alex Fontana (SUI), 62p
2. Ulysse de Pauw (BEL) & Alexandre Jean Pierre (FRA), 43p
3. Ricardo Feller (SUI), 34p
---
8. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), 23,5p

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.