Juuso Puhakalle uran ensimmäinen TOP-3 aika-ajosuoritus GT3 autojen mestaruussarjassa - Kolmannesta ruudusta lauantaiseen GT World Challenge Zantvoortin osakilpailuun

Espoolainen autourhelija Juuso Puhakka, 22, on urallaan voittanut niin Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruuden kuin saavuttanut useita muita kansainvälisiä palkintoroke- ja mitalisijoituksia. Nyt lauantaina aamusta GT World Challenge Sprint ratasarjan Hollannin Zantvoortin radalla ajetuissa aika-ajoissa hän saavutti yhden portaan menestyksekkäällä urallaan: Tuloksena oli ensimmäinen GT3-autojen aika-ajojen TOP-3 sijoitus.

- 20 minuutin mittaiset aika-ajot keskeytyivät pitkäksi aikaa kun kanssakilpailija ajoi rajusti ulos radalta. Olin siinä vaiheessa vasta yhdeksänneksi nopein ja se pakotti minut kauas mukavuusalueeltani. Sitten yhdelle ainoalle yritykselle laitoin kaiken osaamiseni peliin ja se palkittiin urani GT3-autojen parhaimmalla aika-ajojen sijoituksella. Tyytyväisempi en voisi olla, itseluottamusta puhiseva Puhakka kertoo.

- Kolmas lähtöruutu antaa minulle ja kolumbialaiselle tiimikaverilleni Oscar Tunjolle mitä mainioimmat lähtökohdat iltapäivällä ajettavaan kauden kolmanteen osakilpailuun, jossa ehdottomasti lähdetään ajamaan niin Silver Cup kuin myös koko kilpailun voitosta. Olemme löytäneet täydelliset säädöt TokSport tiimini Mercedes AMG GT3 EVO -autoon ja siten meillä on kaikki mahdollisuudet ottaa kauan himoitsemamme voitto, Puhakka jatkaa.

Toiset suomalaiskujettajat Tuomas Tujula ja Konsta Lappalainen starttaavat lauantaina klo 14:30 käynnistyvään kilpailuun lähtöruuduista 10 ja 14. Live-Stream lähetys käynnistyy klo 14:15 ja sitä voi seurata YouTubessa osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=Smn1bLz4584.

GT World Challenge Zantvoort aika-ajot lauantai 19.6.2021
1. Ricardo Feller & Alex Fontana, Lamborghini Huracan GT3 EVO, 1:33.586s
2. Ulysse de Pauw & Pierre-Alexandre Jean, Bentley Continental GT3, +0,504s
3. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, Mercedes AMG GT3 EVO, +0,522s
---
10. Tuomas Tujula & Nicolai Kjaergaard, Aston Martin Vantage AMR GT3, +0,937s
14. Konsta Lappalainen & Jack Aitken, Lamborghini Huracan GT3 EVO, +1,261s

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla