Juuso Puhakka tavoittelee nousua GT World Challenge Sprint EM-ratasarjan mitalitaisteluun - Sarjan toinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Hollannin Zantvoortin F1-radalla

Kahden ajetun osakilpailun jälkeen GT World Challenge Sprint EM-ratasarjan viidennellä sijalla oleva espoolainen Juuso Puhakka hakee kahta palkintokorokesijoitusta nyt viikonloppuna Hollannin perinteikkäällä Zantvoortin Formula-1 radalla ajettavassa sarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa.

Viisi viikkoa sitten Ranskan Magny-Coursin radalla yhden hopeasijan napannut Puhakka ja hänen kolumbialainen tiimikaveri Oscar Tunjo aikoo kahdessa tunnin mittaisessa kilpailussa tuoda TokSport WRT tiimin Mercedes AMG GT3 EVO-auton maaliin Silver Cup luokan palkintokorokesijoituksella.

Vuonna 1948 perustettu ja 4,259 kilometrin mittainen ahdas kilparata tunnetaan kilpailijoiden keskuudessa erittäin vaativana ja teknisesti myös vaikeana. Vuosi sitten Puhakka nappasi yhden podiumin, joten hän tuntee radan niksit.

- Zantvoortista minulla on hyviä muistoja kun vuosi sitten Tunjon kanssa saavutettiin yksi hopeinen palkintokorokesijoitus. Lisäksi kun myös viisi viikkoa sitten Ranskan Magny-Coursista tuli yksi hopeinen palkintokorokesijoitus niin nyt meidän tavoite on vain ja ainoataan parantaa tuloksia yhdellä sijoituksella sekä sitä kautta saada sarjatilanteessa edellämme olevia kiinni. Helppoa se ei tule olemaan, koska ahtaalla ja lyhyellä radalla on samanaikaisesti 27 muuta autokuntaa haluamassa samoille sijoituksille. Silti kaiken osaamisemme laitetaan jälleen peliin ja katsotaan sitten mihin se riittää, Puhakka kertoo.

Zantvoortin osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantain harjoituksilla. Sitä seuraa lauantaina aamusta ajettavat aika-ajot ja klo 14:30 Suomen aikaa käynnistyvä kauden kolmas osakilpailu. Vastaavasti sunnuntai-aamuna ajetaan jälleen aika-ajoja klo 15:30 starttaavaan Zantvoortin toiseen osakilpailuun. Kumpikin osakilpailu on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä Juuso Puhakan Facebook -sivujen välityksellä osoitteessa: https://www.facebook.com/JuusoPuhakkaOfficial

Puhakan lisäksi kilpailussa ajaa myös kaksi muuta suomalaista kun Konsta Lappalainen ja Tuomas Tujula myöskin tavoittelevat kilpailujen kärkisijoituksia.

GT World Challenge Europe Sprint sarja, Silver Cup 2/10 osakilpailua, Top-5:
1. Alex Fontana & Arthur Rougier, 28p
2. Jim Pla & Konstantin Tereschenko, 19,5p
3. Pierre Alexandre Jean & Rik Breukers, 18p
4. Ezequiel Perez Companc & Ulysse de Pauw, 18p
5. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, 11,5p

GT World Challenge Europe Sprint sarjan osakilpailujen ajat ja paikkakunnat
- 07.-09.05.2021 – Magny-Cours, Ranska
- 18.-20.06.2021 – Zandvoort, Hollanti
- 02.-04.07.2021 – Misano, Italia
- 28.-29.08.2021 – Brands Hatch, Iso-Britania
- 25.-26.09.2021 – Valencia, Espanja

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.