Kotimaisen rata-autoilun näyteikkuna, Rata SM-sarja alkoi viikonloppuna Suomen vaativimmalta radalta, Hämeenlinnan Ahvenistolta. V1600-luokassa ajava Alahärmäläinen 19-vuotias Niko Kalliokoski haki tuntumaa uuteen, viime kaudella hankittuun Renault Twingoon, vauhti parani lähtö toisensa jälkeen. Ilman ongelmia ei viikonloppu kuitenkaan sujunut, autossa oli mystinen käyntihäiriö mikä vaikeutti ajamista. 

- Aika onnistunut viikonloppu, saatiin auto alustan puolesta hyväksi, se alkaa olla kilpailukykyinen. Iskareista löydettiin parantamisen varaa, ja saatiin sillä ajettuvuutta parannettua. Moottorissa sen sijaan ilmeni jokin häiriö, koneen lämmettyä se alkoi röpöttämään ja vauhti hiipui suorilla. Sen mitä mutkissa saatiin kiinni, suorilla hävittiin, pisti harmittamaan kun ei voinut taistella paremmista sijoituksista. Ekat kierrokset piti ajaa niin kovaa kuin pystyi, sen jälkeen kun kone alkoi prötäämään piti vain katsella peileihin ja yrittää pitää asemiaan. Koko viikonloppu tehtiin auton kanssa töitä, vaihdeltiin tulppia, puolia, liittimiä ja antureita, tehtiin kyllä vaikka mitä, Kalliokoski kertaa.

Lauantain ajetussa ensimmäisessä lähdössä Kalliokoski oli yhdeksäs. Sunnuntaina ajettiin viikonlopun toinen kilpailulähtö, siinä vauhti alkoi löytymään ja sijoitus oli neljäs, vain reilun sekunnin erolla palkintokorokkeesta. Sunnuntaina ajettu viimeinen startti meni samaan tahtiin, sijoitus oli neljäs.

- Lauantaina lähdin seiskaruudusta matkaan, ja heti ensimmäisessä kisassa alkoi moottorin pätkiminen, enkä pystynyt parempaan. Sunnuntain ensimmäinen kisa alkoi sateessa ja auto toimi paremmin, hain jo kolmospaikkaa, mutta kisan kuluessa rata kuivui ja pätkiminen alkoi taas, en onnistunut nousemaan. Sunnuntain toisessa kisassa oli aurinkoista ja rata kuivunut, lähdössä sain pari sijaa takkiin, mutta pystyin kuittaamaan ne aika nopeasti, kunnes sama vika alkoi haitata ajoa. Suorilla ei ollut kulkua mutta mutkat menivät hyvin, nyt käydään auto läpi ja tutkitaan mikä on vikana, Kalliokoski päättää.

Seuraavan kerran Kalliokoski on viivalla Kemoran radalla 10.-11. heinäkuuta Rata SM-sarjan toisessa osakilpailussa. 

Tulokset löytyvät täältä
Sarjapisteet tulevat tänne
Kalliokoski Racing Facebook

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.