Luka Nurmelle musertava rengasrikko vain kierros Ferrari Challenge Tsekin toisen osakilpailun maalista - Suomalainen jatkaa sarjatilanteen kolmannella sijalla

Kansainvälisen Ferrari Challenge EM-ratasarjan 29-vuotisen historian nuorin kuljettaja, tamperelainen Luka Nurmi, 17, painiskeli rengasmurheiden kanssa Tsekin Brnon radalla ajetussa sarjan kolmannessa osakilpailuviikonlopussa.

Kummankin kesäisen viikonlopun 30 minuutin osakilpailujen aika-ajoissa sekä myös lauantaisessa osakilpailussa ajot useasti keskeytyivät kanssakilpailijoiden ulosajojen myötä eikä Nurmi saanut autonsa renkaiden paineita nousemaan optimaalisen pidon tarjoamiin arvoihin. Näin yleiskilpailun kolmas ja palkintokorokkeen alin sija oli lievä pettymys.

Sunnuntain osakilpailussa sarjan ainoa suomalaiskuljettja otti huikean lähdön ja nousi vitossijalta kolmanneksi, jota hän piti hallussaan aina kilpailun toiseksi viimeiselle kierrokselle saakka. Kuitenkin kun auton vasen takarengas puhkesi 210km/h vauhdista niin Nurmi linkutti varikolle renkaanvaihtoon ja näin tuloillaan ollut toinen palkintokorokesijoitus vaihtui karvaaseen yleiskilpailun 16 sijaan.

- Ennakkoon oli tiedossa, että Tsekin Brnon rata on ajoteknillisesti vaativa sekä ennen kaikkea renkaita kuluttava. Se näkyi kun moni kanssakilpailija kopsautti autonsa ratavalliin ja siten turva-auto vieraili useasti radalla. Näin en saanut renkaitani lämpenemään ja jäin tavoitteistani eli sarjajohtaja Michele Gattingin lyömisestä. Lisäksi kun sunnuntain rengasrikko tuli täysin yllättäen niin kyllä siinä oli pala kurkussa, että sain auton pidettyä hallinnassa, Luka Nurmi kertoo.

- Viikonloppu oli pettymys kun nyt Michele Gatting sai kasvatettua sarjajohtoaan jo 31 pisteeseen. Meillä on nyt kolme viikkoa aikaa tehdä kotitehtäviä eli analysoida virheet ja ottaa niistä opiksi ennen kuin sarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan Espanjan Valencian radalla. Tsekeissä kotiradallaan ajanut Matúš Vyboh näytti, että Gatting on lyötävissä kun hän pystyi sunnuntain osakilpailussa sen tekemään. Näin ollen kiri on aloitettava Iberian niemimaalta, Nurmi lupaa.

Tsekin osakilpailuviikonlopun tähtikuljettaja oli italialainen Niccolò Schirò, joka ei kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa ajanut. Hän on hallitseva Ferrari Challenge EM-sarjan hopeamitalisti ja siten kahdella suvereenilla voitollaan kuittasi 32 sarjapistettä.

Ferrari Challenge Brno (Tsekki), lauantai 29.5.2021: Lopputulokset Top-3:
1. Niccolò Schirò (ITA), 13 kierrosta
2. Michelle Gatting (DEN), +2,153s
3. Luka Nurmi (FIN), +4,661s

Ferrari Challenge Brno (Tsekki), sunnuntai 30.5.2021: Lopputulokset Top-3:
1. Niccolò Schirò (ITA), 13 kierrosta
2. Matúš Vyboh (SLO), +3,079s
3. Michelle Gatting (DEN), +3,992s
---
16. Luka Nurmi, -1 kierros

Sarjatilanne 6/14 osakilpailua:
1. Michelle Gatting (DEN), 90p
2. John Wartique (BEL), 61p
3. Luka Nurmi (FIN), 59p
4. Matúš Vyboh (SLO), 53p
5. Frederik Paulsen (DEN), 41p
6. Niccolo Schiro (ITA), 32p

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.