Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla ajetussa GT World Challenge Endurance EM-sarjan toisessa osakilpailussa sveitsiläisen Emil Frey Racingin Lamborghini Huracan GT3 EVO autolla kilpaillut espoolaisen Konsta Lappalaisen autokunta ajoi erinomaista kilpailuviikonloppua aina 1000 kilometrin mittaisen kilpailun puoliväliin saakka.

GT-autojen arvostettua kestävyyskilpailua edeltäneissä harjoituksissa sekä myös aika-ajoissa Lappalainen oli brittiläisen Jack Aitkenin ja ranskalaisen Arthur Rougierin tiimikaveriensa kanssa yleiskilpailun seitsemänneksi nopeimmassa vauhdissa.

Kuitenkin rengasrikko ja sitä seurannut jarruletkun hajoaminen johti 15 minuutin ylimääräiseen huoltoon ja tipahtamiseen pois sarjapisteiltä. Lopulta he jättivät kilpailun kesken oltuaan 10 kierrosta pistesijoja perässä.

- Harjoitukset ja aika-ajot menivät tavoitteiden mukaisesti kun 47 autokunnan joukossa olimme sijalla 7 ja sitä samaa pidimme hallussamme kolmasosan kuusituntisesta kilpailun kestosta. Jack Aitken ajoi tuplastintin ja toi auton minulle tuolla seitsemännellä sijalla, jota minä puolustin aina ajovuoroni ensimmäiset 40 minuuttia. Sitten autoni toisen takarenkaan pinta kuoriutui ja rengasrikko hankasi jarruputken rikki, Lappalainen kertoo.

- Jarruttomalla autolla pääsin raahautumaan varikolle kunnes 15 minuutin huollon jälkeen palasin radalle jatkamaan ajosuoritustani. Tuntia myöhemmin toin auton toiselle tiimikaverilleni Arthur Rougierille, joka ei kuitenkaan kauaa ajanut kun totesimme, että on turha ajaa 10 kierrosta ensimmäistä pistesijaa perässä. Keskeytyksestä huolimatta meillä oli positiivinen viikonloppu ja saimme huomata, että vauhdillisesti olimme huomattavasti paremmassa vauhdissa kuin sarjan Monza avausosakilpailuviikonlopussa, Lappalainen jatkaa.

Kuusituntisen ja 1000 kilometrin mittaisen kilpailun palkintokorokesijoitukset ratkesi kilpailun viimeisillä kierroksilla kun Porsche 911 GT3-R autolla ajaneet brittiläiset Matt Campbell ja Earl Bamber sekä heidän italialainen tiimikaveri Mathieu Jaminet nousivat kolmossijalta voittoon.

Konsta Lappalaisen kilpailukausi jatkuu kolmen viikon päästä Hollannin Zandvoortin kilparadalla ajettavassa GT World Challenge Sprint sarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa.

Lopputulokset GT World Challenge Endurance Paul Ricard 29.5.2021:
1. Matt Campbell (GBR) & Earl Bamber (GBR) & Mathieu Jaminet (ITA), Porsche 911 GT3-R, 182 kierrosta
2. Dries Vanthoor (BEL) & Kelvin Van Der Linde (RSA) & Charles Weerts (BEL), Audi R8 LMS GT3, +5,971s
3. Mirko Bortolotti (ITA) & Marco Mapelli (ITA) & Andrea Caldareli (ITA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +6,284s
---
kesk. Konsta Lappalainen & Jack Aitken & Arthur Rougier, Lamborghini Huracan GT3 Evo, jarrut

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.