Formula Regional EM-ratasarjan suomalaistiimi KIC Motorsport saavutti kilpailukauden 2021 tähänastiset parhaimmat tulokset perinteikkäällä Monacon katuradalla käydyistä kahdesta 30 minuutin mittaisesta osakilpailusta; Oululainen Patrik Pasma nappasi kaksi vitossijaa ja sen myötä yhteensä 20 mestaruuspistettä.

Monacon ahtaalla katuradalla on tunnetusti erittäin vaikea ohitata. Näin perjantain aika-ajot näyttelivät suurta roolia kun ensiksi sarjaa suvereenisesti johtanut sveitsiläinen Gregoire Saucy ja KIC Motorsportin saksalaiskuljettaja Nico Göhler jäivät kauas kärkisijoista. Kuitenkin kun KIC Motorsportin suomalaiskuljettajat Patrik Pasma ja tammelalainen Elias Seppänen ajoivat vahvasti niin kilpailuin lähdettiin Pasman startatessa kolmannesta rivistä ja Seppänen kahdeksannesta.

Lauantain osakilpailu ajettiin yöllisen sateen jälkeen kuivumassa olleella radalla. Lähdössä Pasma piti vitossijansa ja Seppänen onnistui nousemaan sijalle 14. Kun kilpailun aikana usea ns. keskikastin kuljettaja sekä myös sarjajohtaja Saucy kohtasi ongelmia niin lopulta Seppänen saapui maaliin sijalla 12. Pasma onnistui upeasti pitämään vitossijan hallussaan koko kilpailun ajan ja näin hän vitossijallaan saavutti tähänastisen kilpailukauden parhaimman tuloksensa.

Sunnuntain osakilpailu alkoi dramaattisella kolarilla kun ensiksi radan ensimmäisessä mutkassa kolmas suomalaiskuljettaja ja Arden -tiimiä edustava William Alatalo ja David Vidales osuivat toisiinsa. Sen myötä Alatalo menetti ajolinjansa ja kun hän palasi sille niin sarjajohtaja Saucy osui suomalaiseen, joka hetken aikaa eteni poikittain. Tilanne tuli takana tuleville yllätyksenä ja sen myötä sattui ketjukolari, jossa Nicola Marinangelin auto kääntyi katolleen ja kilpailu keskeytettiin.

Hetkeä myöhemmin uusintalähdössä Pasma piti kutosruutunsa ja Seppänen 16. sijan. Lisäksi lauantain kilpailusta karsiutunut Nico Göhler pääsi matkaan sijalla 22. Kuitenkin muutamaa kierrosta myöhemmin virolainen Paul Aron lipsahti seinään niin sen myötä KIC Motorsportin kuljettajat nousivat tuloksissa yhdellä sijalla ylöspäin.

Seppäselle iloa ei riittänyt pitkään kun kilpailusta oli seitsemän minuuttia ajamatta niin hän joutui teknisen vian myötä keskeyttämään. Näin maalilipulle saavuttiin Patrik Pasman napatessa toiset viidenneksi korkeimmat sarjapisteet. Vaikka Nico Göhler ajoi ehjän kilpailun niin silti hänen oli tyytyminen 18. sijaan.

- Kaksi viikkoa sitten Barcelonan osakilpailun päätteeksi lupasimme tehdä kotitehtävät kunnolla. Nyt kun Monacon aika-ajoissa oltiin paremmassa vauhdissa ja niin tulos oli tavoitteiden mukainen; Saatiin hyvin kerättyä pisteitä niin Pasmalle kuin myös tiimien mestaruussarjaan. Tästä on hyvä jatkaa jo tulevana viikonloppuna Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla ajettavissa kahdessa seuraavassa osakilpailussa, tiimipäällikkö Peter Flythström kertoo.

Lopputulokset Formula Regional by Alpine: Monaco 2021: Lauantain osakilpailu
1. Isack Hadjar (FRA), 21 kierrosta
2. Zane Maloney (BAR), +7,401s
3. Paul Aron (EST), +10,400s
4. Hadrien David (FRA), +10,863s
5. Patrik Pasma (FIN), +13,385s
---
12. Elias Seppänen (FIN), +27,235s
kars. Nico Göhler (GER)

Lopputulokset Formula Regional by Alpine: Monaco 2021: Sunnuntain osakilpailu
1. Zane Maloney (BAR), 18 kierrosta
2. Isack Hadjar (FRA), +0,592s
3. Hadrien David (FRA), +2,672s
4. Alex Quinn (GBR), +4,487s
5. Patrik Pasma (FIN), +5,358s
---
18. Nico Göhler (GER), +23,150s
kesk. Elias Seppänen, Tekninen vika

Lopputulokset Formula Regional by Alpine: EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 6/20 osakilpailua: Top-4:
1. Gregoire Saucy (SUI), 85p
2. Paul Aron (EST), 72p
3. Isack Hadjar (FRA), 70p
4. Alex Guinn (GBR), 68p
---
11. Patrik Pasma (FIN), 25p
17. Elias Seppänen (FIN), 1p
18. Nico Göhler (GER), 0p

Kuva ja teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.