Crosskartkuljettaja Lauri Halonen, 11, ajoi uransa ensimmäisen kansainvälisen RallyX Nordic -sarjan kilpailun Tanskan Nysumissa. Finaalipaikka tavoitteena Tanskaan lähtenyt kouvolalainen toteutti haaveensa ja ajoi lauantaina Crosskart Junior-luokan kolmanneksi, sunnuntaina sarjan nuorin kuljettaja oli finaalin viides.

Viikonloppu käynnistyi tunnustellen, Halosen kokemus nopeaan Nysumbanen -rataan rajoittui videoiden katseluun, joten alussa ajovauhti oli haettava kohdalleen. Liekö debyytin tuomaa jännitystä, sillä ensimmäisessä startissa tuli vilppilähtö, mutta nuorukainen kokosi itsensä ja päivän edetessä vauhti kasvoi. Halonen raivasi tiensä semifinaaliin, sieltä finaaliin ja hienolla ajolla kolmanneksi.

- Lähtö onnistui hyvin, nousin siinä toiseksi. Lisälenkki meni vähän köpelösti, kun siellä oli iso kuoppa, auto jäi siihen hetkeksi ruopimaan. Putosin siinä yhden sijan, mutta olen tosi tyytyväinen kolmanteen sijaan, Halonen kertasi.

Sunnuntaina ajettiin kauden toinen osakilpailu ja kaavio oli lauantain toisinto, kolme alkuerää, semifinaali ja finaali. Päivä käynnistyi tummien pilvien alla, Halosen Ydrefalk Junior crosskartin etupyörä lukkiutui hetkeksi, ja edessä oli keskeytys. Erän jälkeen mekaanikkona toiminut isä Sami Halonen sai kuitenkin auton toimimaan, ja ”Lakulähettiläs” pääsi jatkamaan kilpailua.

Semifinaaliin Halonen starttasi toisesta rivistä ja hyökkäsi rohkeasti lähdön jälkeiseen ruuhkaan, kovan taistelun jälkeen tuloksena oli kolmas sija, se tiesi paikkaa finaalin takariviin. Finaalissa Halonen sai hyvän startin ja teki huiman ohituksen ensimmäisessä mutkassa ulkokautta, ”yksi viikonlopun tähdistä”, TV-lähetyksen selostajat hehkuttivat nuoren Suomalaisen otteita. Tällä kertaa vauhti ei aivan mitaleille riittänyt, vaan tiukan viimeisen kierroksen taistelun jälkeen tuloksena oli viides sija.

- Pääsin lähdössä kolmanneksi ja pidin paikkani viimeiselle kierrokselle asti, mutta kun menin lisälenkille niin auto meinasi sammua. Tässä tilanteessa Alex Gustafsson pääsi ohi, ja kun yritin vastata Gustafssonille ja napata paikan takaisin, sujahti Joonatan Ylilammi ohitseni, maaliin tulin sitten viidentenä. Tavoite täyttyi, pääsin finaaliin molempina päivinä. Kiitoksia kaikille tukijoilleni, kilpakumppaneille ja tietysti äidille ja isälle, tästä on hyvä jatkaa Höljesiin, Halonen päättää.

Sarjassa Halonen on nyt viidentenä, seuraavan kerran kouvolalainen painaa kaasua maailman legendaarisimmalla rallicrossradalla, Ruotsin Höljesissä toukokuun puolessa välissä. 

Sarjatilanne

1) Lukas Andersson 59p
2) Joonatan Ylilammi 48p
3) Alex Gustafsson 44p
4) Rasmus Persson 41p
5) Lauri Halonen 37p

Täydellinen pistetilanne täällä.

Kuva Qba Nitka, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.