Epävakaissa olosuhteissa Itävallan Spielbergissä ajetussa Ferrari Challenge EM-ratasarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa tamperelainen Luka Nurmi, 17, ajoi jälleen vahvat suoritukset ja kahden palkintokorokesijoituksen myötä nousi sarjatilanteen kolmannelle sijalle kun ajamatta on vielä 10 osakilpailua.

Aika-ajoissa kaksi kertaa hopeasijalle jäänyt sarjan ainoa suomalaiskuljettaja ei koko viikonlopun ajan mahtanut mitään vuodesta

2012 lähtien kansainvälisiä kilpasarjoja ajaneelle tanskalaiselle Michelle Gattingille, joka voitti kummatkin 30 minuutin mittaiset osakilpailut.

Luka Nurmen kohtalona oli niukasti hävitä ensimmäisen osakilpailun voitto 1,861 ja toisen 2,531 sekunnilla. Silti palkintokorokesijoitukset olivat tavoitteiden mukaiset tulokset.

- Itävallan Spielbergin rata sijaitsee laaksossa, jossa olosuhteet voivat nopeastikin vaihtua. Nyt koko viikonlopun ajan rata oli paikotellen enemmän tai vähemmän kostea ja se aiheutti haasteita. Sitten kun huomasin, etten sarjajohtaja Michelle Gattingin vauhtiin pysty vastaamaan niin keskityin vain ajamaan varmat ja erittäin tärkeät sarjapisteet, Luka Nurmi kertoo.

- Tämä oli tähänastisen kansainvälisen autourheilu-urani vaativin kilpailu kun minulle entuudestaan täysin tuntematon Spielbergin rata oli paljon vaikeampi kuin osasin odottaa; En saanut autoa mieluisiin säätöihin. En myöskään saanut lämmitettyä renkaita tarpeeksi ja sitten vielä kilpailuissa poltin ne niin en pystynyt haastamaan Michelle Gattingia, Nurmi jatkaa.

Kahdella osakilpailuvoitolla, kahdella paalupaikalla ja kahdella kilpailun nopeimmalla kierrosajalla Gatting nappasi täydet sarjapisteet.

Ferrari Challenge EM-ratasarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan kolmen viikon päästä Tsekin Brnon radalla, jossa Luka Nurmen tavoitteena on aloittaa takaa-ajo; Luka Nurmi on sarjatilanteessa 20 pistettä Gattingia perässä.

Lopputulokset Ferrari Challenge Spielberg, 1. osakilpailu 2.5.2021:

Top-3:

 1. Michelle Gatting (DEN), 19 kierrosta
 2. Luka Nurmi (FIN), +1,861s
 3. John Wartique (BEL), +3,069s

Lopputulokset Ferrari Challenge Spielberg, 2. osakilpailu 2.5.2021:

Top-3:

 1. Michelle Gatting (DEN), 19 kierrosta
 2. John Wartique (BEL), +1,180s
 3. Luka Nurmi (FIN), +2,531s

Sarjatilanne Ferrari Challenge Europe 2021, 4/14 osakilpailua:

PRO-luokka: Top-5:

 1. Michelle Gatting (DEN), 64 pistettä
 2. John Wartique (BEL), 44 pistettä
 3. Luka Nurmi (FIN), 42 pistettä
 4. Matus Vyboh (SLO), 36 pistettä
 5. Frederik Paulsen (DEN), 30 pistettä

Kuva ja teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.