Kuva Marttilan sprintistä talvelta 2021

Kouvolalainen Lauri Halonen ajaa tulevalla kaudella Pohjoismaiden mestaruussarjaksi kasvaneen, huippusuositun RallyX Nordic-sarjan, sekä kotimaisen Crosskart SM-sarjan. 11-vuotiaan Halosen kausi käynnistyy RallyX Nordicin ensimmäisellä osakilpailulla Tanskan Nysumissa tulevana viikonloppuna, sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua neljän viikonlopun aikana. Kotimaan kausi alkaa Joensuusta toukokuun lopussa, SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua. Halonen on kansainvälisen sarjan nuorin kuljettaja, hän lähtee kilpailuihin uudella 600 kuutioisella Ydrefalk Junior Crosskartilla.

Halosella on kokemusta voittamisesta, ja huippusuorituksiin häntä piiskaa valtava voitonhalu. Kauden tavoitteena on Suomen mestaruus ja finaalipaikkoja RallyX Nordicista.

- RallyX -sarjan haluaisin kyllä voittaa, mutta siellä on tosi kovia kuskeja, joten olisi siistiä jo kun pääsisin A-finaaliin. Se vaatii hyvän keskittymisen, virheettömän ja kovan ajon, Halonen pohtii.

RallyX Nordicin radoista Halosella on kokemusta Arvikasta, muut radat ovat uusia tuttavuuksia. Suomen radat ovat tulleet tutuiksi ahkeran kilpailemisen ja harjoittelun kautta. Tanskaan Halonen lähtee sarjan nuorimpana kuljettajana, ikähaarukka Junior -luokassa on 11-16 vuotta.

-  Olen katsellut videoita Nysumin radasta, käytiin vielä Sami-isin kanssa video yhdessä läpi. Rata näyttää nopealta ja osittain tekniseltä, luulen että siellä on kiva ajaa. Osa kuljettajista on ajanut mua enemmän, mutta ei se haittaa. Ajan omaa ajoani ja teen sen niin hyvin kuin pystyn.

Halonen on autourheilu-urallaan määrätietoinen, hän harjoittelee kokonaisvaltaisesti ajamista, pienin askelin mukaan on tullut myös fysiikkaharjoitukset kouvolalaisen Liikutuksen Ville Siparin kanssa. Kouvolalaiselle on karttunut kokemusta useasta erilaisesta autosta ja menestystäkin on jo tullut. Halonen on ehtinyt 4 vuotta kestäneen uransa aikana voittamaan Pohjois-Euroopan (NEZ) mestaruuden kaudella 2019 ja talvella 2020 tuli ensimmäinen Suomen mestaruus, molemmat Crosskart 85cc -luokasta. Harjoittelu sujuu crosskartilla, V1600-luokan Honda Civicillä, sekä X-r’cer ajosimulaattorilla, Halonen kuuluu myös CFA Academyn lahjakkaiden nuorten valmennusryhmään.

- Pari kertaa viikossa harjoittelen ajamista, joskus enemmänkin. Tähän lisäksi vielä fysiikkatreenit Villen kanssa ja koulunkäynti, tekemistä riittää. Mutta se on kehittävää kun ajan erilaisilla autoilla, opin miten toimia erilaisissa tilanteissa. Mutta kyllä kaiken parasta on ajaa kilpaa, sitä minä odotan, Halonen päättää.

RallyX Nordic 2021

1.-2.5. Tanska, Nysum
13.-16.5. Ruotsi, Höljes
5.-6.6. Suomi, OuluZone
13.-15.8. Ruotsi, Arvika

Crosskart SM 2021

29.5. Joensuu, Ylämylly
19.-20.6. Honkajoki, Pesämäki
11.7. Karstula, Vallitien maarata
17.-18.7. Oulu, OuluZone
21.8. Jämsä, Särkikangas 

Lauri Halonen Facebook
RallyX Nordic

Kuva ja teksti Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla