Hallitseva Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan Mestari, tamperelainen Luka Nurmi, 16, aloittaa tulevana viikonloppuna seitsemän osakilpailuviikonlopun mittaisen urakkansa kansainvälisessä Ferrari Challenge EM-ratasarjassa.

670-hevosvoimaisilla Ferrari 488 Challenge EVO-autoilla ajettavassa ja erittäin arvostetussa kilpasarjassa sen ainoa suomalaiskuljettaja ajaa maineikkaan tanskalaisen Formula Racingin kuljettajana. Auton tarjoaa ja sen ylläpidosta vastaa Ferrarin virallinen GT tiimi, AF Corse. Nurmella on tavoitteena menestyä sarjan PRO- eli ns. ammattilaiskuljettajien luokassa. Valmistautuminen yhteensä 14 osakilpailun mittaiseen kilpailukauteen on mennyt odotusten mukaisesti.

- Kaksi viikkoa sitten olin testaamassa Italiassa niin Tazio Nuvolarin kuin Monzan kilparadoilla. Kun kummallakin radalla pääsin toivomaani vauhtiin niin toveikkain mielin nyt sarjan Monzan jälleen matkaan, Luka Nurmi kertoo.

Jokainen sarjan seitsemästä osakilpailuviikonlopusta sisältää kahden harjoitusjakson lisäksi kaksi aika-ajoa ja kaksi 30 minuutin kilpalähtöä. Lisäksi viimeisen osakilpailuviikonlopun yhteydessä ajetaan kokonaan omat Ferrari Challenge ratasarjan MM-finaalit. Luka Nurmelle konsepti on tuttu puolen vuoden takaa kun hän Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla kävi ns. vierailevana kuljettajana ajamassa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan päätösosakilpailuissa.

- Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan Mestaruuden varmistumisen jälkeen kävin testaamassa niin Porschea, Lamborghinia kuin Ferraria. Sen jälkeen talven aikana sain niin arvokkaiden yhteistyökumppaneiden, kuin tanskalaisen Formula Racingin kanssa rakennettua erittäin kilpailukykyisen paketin. Kun vielä Ferrarinkin tuki tuli mukaan, takaa tämä minulle erinomaiset lähtökohdat tähänastisen autourheilu-urani tärkeimpään kilpailukauteen. Tiedän, että nyt on aika näyttää todellista osaamistani ja mikäli siinä onnistun niin se avaisi ovia kohti ammattilaisuutta, Nurmi jatkaa.

Intohimoinen moottoriurheilun ystävä M. Rautio projektin yksi pääyhteistyökumppaneista

Rovaniemen Arctic Lapland MM-rallin yhteistyökumppanuudesta tuttu M.

Rautio liittyi Luka Nurmen taustajoukkoihin ja on yhtenä pääyhteistyökumppanina vauhdittamassa nuorukaisen autourheilu-uraa.

- Rakkaudesta lajiin, ytimekkäästi M. Rautio kertoi syytään lähteä tukemaan Luka Nurmea.

Italian Monzassa ajettava Ferrari Challenge EM-sarjan avausosakilpailu käynnistyy perjantaina kahdella harjoitusjaksolla. Aika-ajot ja kaksi 30 minuutin mittaista kilpailua ajetaan viikonlopun aikana. Ota Luka Nurmen sosiaalinen media seurantaan ja pysyt kartalla viikonlopun etenemisestä sekä myös ns. LIVE-Stream lähetyksistä. Lisäksi jokaisesta osakilpailuviikonlopusta televisioidaan ns. koostelähetys C More TV-kanavalla. Lähetys on myös ensiesityksensä jälkeen katsottavissa Luka Nurmen YouTube kanavalla silloin kuin se sinulle parhaiten sopii.

Teksti ja kuva Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.