Jere Kalliokoski voitti Kuusamossa ajetussa jääradan SM-sarjassa nelivetoluokan Suomen mestaruuden. Mitsubishi Lancerilla ajanut Kalliokoski, 23, oli nopein kaikissa ajamissaan lähdöissä ja otti uransa toisen jääratamestaruuden täysin pistein, ensimmäinen mestaruus tuli talvella 2017. Helpolla voitto ei silti tullut, tiimi oli uurastanut viikkoja auton ajettavuuden ja starttien onnistumisen eteen. Työ palkittiin ratkaisevan finaalin täydellisellä onnistumisella.

Kuusamon Torankijärven jäällä ajettiin kaksi erillistä osakilpailua, lauantaina rataa kierrettiin myötäpäivään ja sunnuntaiksi ajosuunta oli käännetty. Alahärmäläisen valmistautuminen kilpailuviikonloppuun oli alkanut jo kuukausia ennen kilpailua, lähdön onnistumista ja auton toimintavarmuutta oli hiottu läheisen järven jäällä.

- Tiimin kanssa treenattiin sen verran paljon, että yksi kytkin kului vaihtokuntoon. Silti kisatilanne on eri kuin harjoitus, ja ensimmäinen startti ei ihan onnistunut. Rasmus Tuominen tuli hyvin rinnalla ekaan mutkaan saakka, mutta onnistuin puristamaan kärkeen ja erävoittoon. Finaalissa sain todella hyvän lähdön, mutta niin sai Jari Tuurikin, ja menimme kylki kyljessä ensimmäiseen mutkaan. Olin sisäpuolella ja pystyin jälleen pitämään ykköspaikan, finaalin aikana sain kasvatettua eroa ja ajoin helpottavaan voittoon. AL-Härmää edustava Kalliokoski paketoi lauantain.

Lauantain koko päivän jatkunut lumisade oli sunnuntaina enää vain muisto, ja toinen osakilpailu ajettiin huomattavasti paremmassa pilvipoutaisessa kelissä. Kalliokosken kuumimmat hetket koittivat alkuerässä, kun lähtö ei onnistunut.

- Sain tosi huonon lähdön, nostin kytkimen liian rajusti ja auto alkoi sutimaan. Ensimmäiseen mutkaan mennessä Tuuri oli noussut edelle, mutta ajautui vähän leveäksi ja pääsin kuittaamaan kärkeen. Tämä paikka sitten pysyi loppuun saakka. Ratkaisevassa finaalissa startti onnistui täydellisesti, olin todella keskittynyt siihen. Pääsin kiihdyttämään kärkeen, mutta parin kierroksen jälkeen alkoi kuumottamaan. Moottorin lämmöt alkoivat nousta, tarkkailin mittaria ja rauhoitin ajamista. Sain kuitenkin kuuden kierroksen aikana tehtyä eroa Tuuriin ja Tuomiseen, jotka taistelivat takana. Oli se upea tunne ladata ruutulipulle ykkösenä, arvostan tämän mestaruuden todella korkealle, sillä vastus oli todella kova. Suuri kiitos tukijoille ja koko tiimille, hienoa työtä kaikilta, Kalliokoski päättää.  

SM-jäärata Kuusamo LK3 - 4WD

1) Jere Kalliokoski 66p
2) Jari Tuuri 60p
3) Rasmus Tuominen 54p

Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport Facebook
Jäärata SM tulokset

Teksti ja kuva Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla