Alahärmäläinen Jere Kalliokoski tavoittelee jääradan nelivetoluokan Suomen mestaruutta Kuusamossa. Kauden 2017 mestari ja toissa kauden hopeamitalisti on hionut jääratatykkinsä voittovireeseen. Kalliokoski, 23, on tiimeineen käynyt Mitsubishi Lancerin tarkasti läpi ja ajanut testiä, kaikki on valmista kun ensimmäinen erä käynnistyy Torankijärvellä 13. maaliskuuta.

Kaudella 2017 auto toimi ja Kalliokoski ajoi mestaruuteen, toissa kaudella Mitsubishin pakosarja hajosi, ja Kalliokoski joutui keskeyttämään johtoasemasta.

- Toissa vuonna Paltamossa harmitti, mutta nyt kaikki mahdollinen on tarkistettu ja uusia osia on autoon vaihdettu. Viime talven kisan alla moottori ja voimansiirto huollettiin, nyt ollaan jatkettu Mitsun kehitystyötä, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo. 

Kaikki oli valmista jo viime talvena, mutta koronapandemian kiihtyessä SM-kilpailu peruttiin vuorokautta ennen h-hetkeä. Jääradan SM-sarjassa ajetaan kaksi osakilpailua, 13. ja 14. maaliskuuta. Kuusamon Torankijärven jäälle ei tällä kertaa päästetä yleisöä, mutta viikonlopun molemmat kilpailut ovat katsottavissa suorina YouTube-lähetyksinä BV-Teamin kanavalla.

- Talven testeissä tiimi sai autosta entistäkin pirteämmän, alusta säädettiin vähän paremmaksi ja auto on kaikin puolin kovassa iskussa. Jäärata on hieno laji, vauhdit nousevat jopa yli 160km/h, joten kovaa mennään. Kyllä tässä jo polttelee päästä ajamaan, Kalliokoski päättää. 

Jäärata SM 13.-14.3. Kuusamon Torankijärvellä. 
Kilpailu on katsottavissa BV-Team Motorsport YouTube -kanavalta.

Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport Facebook
Jäärata SM Kuusamo Facebook
Jäärata lajiesittely AKK:n sivuilla

 

Kuva ja teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla