Rata

Nuoresta iästään huolimatta tamperelainen Luka Nurmi, 16, on ehtinyt jo nappaamaan useita mitalisijoituksia niin Kartingin SM- kuin Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjoista. Vuoden 2020 Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan mestaruuden lisäksi hän saavutti Legends ratasarjan Semi-PRO luokan mestaruuden ja niiden siivittämänä hän taustajoukkojensa kanssa on kuluneen syksyn ajan määrätietoisesti suunnitellut kansainvälistä autourheilu-uraa.

Ensimmäisen askeleen kaudelle 2021 Luka Nurmi otti jo marraskuussa 2020 kun hän vietti autourheilun keskieurooppalaista superviikkoa. Ensiksi hän näytti osaamistaan Porsche GT3 Cup autolla Porsche Carrera Cup Deutchlandin Talent Pool tapahtumassa, josta matka jatkui Italian Cremonan kilparadalle ja Ferrari 488 Challenge auton rattiin - Ferrarin virallisen GT-tiimi AF Corsen autolla Nurmi teki radalle uudet kierrosennätykset ja siten antoi vakuuttavan näytön osaamisestaan.

Erinomaisesti hoidetut testipäivät saivat yllätyksellisen päätöksen kun Nurmi ei palannutkaan Suomeen vaan matkasi Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalle, jossa hänet istutettiin 620-hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO-auton rattiin. Ensimmäisessä isossa kansainvälisessä GT-autokilpailussaan nuorukainen teki jälleen virheetöntä työtä, joka sai saksalaisen Leipert Motorsport tiimipäällikkö Ingo Leipertin hieromaan käsiään yhteen.

- Harvemmin tulee yhden viikon aikana testattua Porschea ja Ferraria sekä ajettua kahta 50 minuutin mittaista GT-kilpailua Lamborghinilla.

Iso kiitos Porsche SuperCup kuljettaja Jukka Honkavuorelle, Ferrarin tehdaskuljettajille Toni Vilanderille ja Alessandro Pier Guidille sekä Lamborghini tiimikavereilleni Elias Niskaselle ja Mikko Eskeliselle avusta autourheilun superviikkoni aikana. Heidän tietotaitonsa auttoi paljon ja kun virheet jätin tekemättä niin kokonaisuudessaan olin enemmän kuin tyytyväinen kilpailukauteni huipennukseen, Luka Nurmi kertoo.

- Auton säätöihin en puuttunut vaan annoin mennä niillä millä espanjalainen tiimikaverini oli tottunut ajamaan. Hän aloittikin hyvin, mutta kun spinnasi niin menetimme mahdollisuudet TOP-10 sijaan. Sitten toisessa osakilpailussa olimme yleiskilpailun yhdeksänneksi nopein autokunta ja näin tavoitteet täytettiin; Virheetön viikonloppu antoi minulle sen mitä halusinkin eli että vauhtini riittää myös GT-autojen Euroopan kärkisarjoissa. Tästä on hyvä jatkaa neuvotteluja kilpailukaudesta 2021, Nurmi jatkaa.

16-vuotias nuorukainen pääsi lähietäisyydeltä kokemaan ammattitiimin työskentelyä kun yksi tiimin neljästä autosta taistelu kauden päätösosakilpailun yleiskilpailun voiton ja kaksi muuta autokuntaa voittivat Euroopanmestaruussarjan mitalit. Luka Nurmi sai kunnian olla ensimmäinen, joka onnitteli tiimikaveriaan Elias Niskasta ja Mikko Eskelistä EM-hopeamitalista.

Katso Luka Nurmen Superviikon videokoosteita:

- Porsche GT3 Cup Saksa Oschersleben: https://www.youtube.com/watch?v=nlFzTcIqDpc&feature=youtu.be

- Ferrari 488 Challenge Italia Cremona: https://www.youtube.com/watch?v=uADw7BxU8gQ&feature=youtu.be

- Lamborghini Huracan ST EVO Ranska Paul Ricard: https://www.youtube.com/watch?v=6EonZsiaK28&feature=youtu.be

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard, lauantai 14.11.2020, Yleiskilpailu, Top-3:

  1. Dean Stoneman (GBR), 24 kierrosta
  2. Kevin Rossel (DEN) & Alberto di Folco (ITA), +4,035sek 3. Dorian Boccolacci (FRA) & Kevin Gilardoni (ITA), +5,681sek

---

  1. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +1:21.726sek (3.PRO-AM)
  1. Luka Nurmi (FIN) & Guillem Pujeu Beya (ESP), +1:32.250sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard, sunnuntai 15.11.2020, Yleiskilpailu, Top-3:

  1. Sebastian Balthasar (GER) & Noah Watt (DEN), 24 kierrosta 2. Dean Stoneman (GBR), +4,674sek 3. Patrick Liddy (USA) & Jonathan Cecotto (VZL), +5,731sek

---

  1. Luka Nurmi (FIN) & Guillem Pujeu Beya (ESP), +50.979sek 11. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +1:10.570sek (2.PRO-AM)

Luka Nurmi Fact File

- Syntymäaika: 26.4.2004

- Kotipaikka: TAMPERE

- Kartingia 5-Vuotiaasta lähtien

- Harrastukset: Thai nyrkkeily, lumilautailu, kuntosali

Luka Nurmen tähänastisen autourheilu-uran parhaimmat saavutukset

- 2020: 1. Porsche Sprint Challenge NEZ - MESTARUUS!

- 2020: 1. Legends Semi-PRO luokan - MESTARUUS!

- 2019: 3. Porsche Sprint Challenge NEZ - PRONSSIA

- 2019: 5. RalliCross RX-Academy

- 2018: 3. Kartingin SM-sarja, OK - PRONSSIA

- 2018: 49. Kartingin EM-sarja, OK

- 2017: VUODEN TULOKASKULJETTAJA

- 2017: 2. Kartingin SM-sarja, OKj - HOPEAA

- 2016: 3. Rotax MAX Challenge MM-finaaleissa

- 2016: 3. Kartingin BNL-sarja, Rotax

- 2016: 2. Kartingin Rotax MAX Challenge Finland

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla