Elokuussa Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan voittanut tamperelainen Luka Nurmi, 16, on kuluneen syksyn aikana kartoittanut vaihtoehtoja kansainvälisen autourheilu-uransa seuraavan askeleen ottamiseksi. Nyt marraskuun toisella viikolla suunnitelmat ovat konkretisoituneet kun hän ensiksi sunnuntaina Pohjois-Saksan Oscherslebenin kilparadalla Porschen kilpailuorganisaation kutsumana seurasi Porsche Carrera Cup Deutchland ratasarjan päätösosakilpailua ja sen jälkeen hän maanantaina Porsche Talent Poolin kuljettajana testasi 460 hevosvoimaista Porsche GT3 Cup autoa.

Välittömästi testien jälkeen nuorukainen lensi Italian Cremonan radalle, jossa autoksi vaihtui 670 hevosvoimainen Ferrarin virallisen GT tiimin, AF Corsen Ferrari 488 Challenge. Kahden onnistuneen testipäivän jälkeen tuore Porsche Sprint Challenge NEZ-suomalaismestari suuntaa kohti Etelä-Ranskaa, jossa Paul Ricardin radalla hän kilpailee 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla. Kahden erinomaisesti sujuneen testipäivän siivittämänä Nurmi tekee samalla debyytin kansainvälisen autourheilun kovatasoiseen GT-maailmaan saksalaisen Leipert Motorsport tiimissä, jossa toista autoa ajaa Euroopanmestaruussarjan hopeamitalista ajavat suomalaiset Mikko Eskelinen ja Elias Niskanen. Nurmen parina kilpailuissa on 19-vuotias espanjalainen Guillem Pujeu Beya, joka myös määrätietoisesti rakentaa kansainvälistä kilpauraansa.

- Kahden menestyksekkään Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan vuoden jälkeen on aika lähteä katsomaan mihin vauhtini riittää kansainvälisissä kilpailuissa. Alun perin minun piti vain mennä testaamaan Porschea ja Ferraria, mutta kun erinomaisesti sujuneiden testien myötä avautui mahdollisuus päästä kilpailemaan Lamborghinilla niin ajattelin, että mitä sitä suotta ensi vuoteen odottamaan; Nopeat liikkeet ovat aina näyttäviä, 16-vuotias Luka Nurmi kertoo.

- Tasan vuosi sitten sain Barcelonan radalla mahdollisuuden kokeilla 620 hevosvoimaista Lamborghinia eli hieman minulla on kokemusta asiasta. Nyt sitten yksi unelmani toteutuu kun saan vastaani niin useat Lamborghinin nykyiset tehdaskuljettajat kuin monet niitä saappaita hamuavat kanssakilpailijat. Lisäksi kun tiimikavereina on sarjan PRO-AM luokan hopeamitalista ajavat Mikko Eskelinen ja Elias Niskanen niin uskon, että viikonloppu tulee antamaan ainakin runsaasti kilpailukokemusta.

Tavoitteenani ei ole yhtään mitään muuta hoitaa omat suoritukset niin hyvin kuin vain osaan. Katsotaan sitten kilpailujen maalilipulla mihin tuloksellisesti autokuntamme suoritus riittää, Nurmi jatkaa.

Kilpailukauden 2020 päätösviikonloppu starttaa perjantaina kahdella tunnin mittaisella harjoitusjaksolla sekä iltapäivällä ajettavilla aika-ajoilla. Viikonlopun ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 17:15 ja vastaavasti sunnuntain toinen 50 minuutin mittainen kilpailu lähtee käyntiin Suomen aikaa klo 10:10. Kummatkin osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä Luka Nurmen FB-sivujen kautta osoitteessa: https://www.facebook.com/LukaNurmiRacing

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.