Jyväskyläläisen Mikko Eskelisen luotsaama GTM Finland on avannut nuorille suomalaisille moottoriurheilijoille polun kansainvälisiin GT-autojen kärkitiimeihin kun vuonna 2018 espoolainen Juuso Puhakka voitti Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruuden saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla. Nyt kaksi viikkoa sitten kuopiolainen Elias Niskanen pokkasi samaisen tiimin autolla kansainvälisen autourheilu-uransa ensimmäiset GT-autojen palkintokorokesijoitukset kun oli kaksi kertaa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan PRO-AM luokan toiseksi nopein ja on siten sarjan mitalikamppailussa kun seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan lokakuun toisena viikonloppuna Barcelonan kilparadalla.

 

Lähes vuosi sitten eli lokakuussa 2019 Barcelonan radalla niin Elias Niskanen kuin tamperelainen Luka Nurmi kävivät näyttämässä ajotaitojaan GTM Motorsportin ja Leipert Motorsportin järjestämässä ns. Shoot Out tilaisuudessa. Sen jälkeen yhden rata-autoilun Suomen- ja kaksi CUP-mestaruutta voittanut Niskanen siirtyi kilpailemaan kansainvälisille kilparadoille kun vastaavasti Luka Nurmi jatkoi vielä yhden Mestarillisen kilpailukauden kotimaisessa Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjassa. Nyt myös 16-vuotias Luka Nurmi on nousemassa kaudelle

2021 GT-autojen kansainvälisille kilpa-areenoille.

- GTM Motorsport haluaa edesauttaa suomalaisia moottoriurheilijoita tarjoamalla 13-vuoden GT-autojen kokemuksen ja tietotaidon sekä ennen kaikkea polun ns. valmiiseen pöytään jossa todistetusti on voitettu useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia; Juuso Puhakka voitti Mestaruuden Aasiassa ja sen jälkeen jatkoi uraansa kohti GT3-autoilla ajettavaa GT World Challenge ratasarjaa, jonka edellisessä Magny Coursin osakilpailuviikonlopussa hän juhli uransa ensimmäistä luokkavoittoa sekä seuraavassa osakilpailussa kakkossijaa. GTM Motorsport sai kunnian olla mukana nostamassa Juusoa ja nyt samaista temppua haetaan Elias Niskasen kanssa ja parasta aikaa rakennetaan Luka Nurmelle sopivaa kilpailuohjelmaa tulevalle vuodelle, Mikko Eskelinen kertoo.

- Niin Elias kuin Luka ovat kumpikin näyttäneet taitonsa kun niin vuoden takaisen Barcelonan testipäivässä 620-hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo kilpa-auto sopi välittömästi heidän ajohansoihin. Lisäksi kun kilpailukaudella 2020 Niskanen täysien mestaruuspisteiden myötä nappasi Formula Open Finland ratasarjan historian ensimmäisen CUP-mestaruuden ja Luka Nurmi voitti Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan sen historian nuorimpana kuljettajana niin GTM Motorsport näkee kummankin kuljettajan tulevaisuuden valoisana, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Nurburgringin osakilpailuviikonlopun koostelähetys C More TV-kanavalla ennen Venäjän F1-kilpailua

Tulevana sunnuntaina klo 14.05 käynnistyy Formula-1 Venäjän osakilpailu, jota ennen klo 12:35 nähdään C More MAX TV-kanavalla kaksi viikkoa sitten Saksan Nurburgringillä ajetun Lamborghini Super Trofeo ratasarjan toisen osakilpailuviikonlopun koostelähetys, jonka on tuottanut GTM Motorsportin pitkäaikainen yhteistyökumppani MediaGuru Jack Bacon.

Järjestyksessään jo kuudetta vuotta on kansainvälinen GT-ratasarja näkynyt Suomen televisiokanavilla sekä myös http://www.gtm.fi  kotisivuilla, joista ne ovat katsottavissa silloin kuin se parhaiten katsojalle sopii.

Lamborghini Super Trofeo Nurburgring 2020:

- SU 27.09.2020 klo 12:35 C More MAX

- TI 29.09.2020 klo 18:55 C More Sport 1

- PE 02.10.2020 klo 00:35 C More Sport 2

- PE 02.10.2020 klo 23:50 C More MAX

Formula Open Finland 2020 lopulliset sarjapisteet: Top-3:

  1. Elias Niskanen, 100p
  2. Juha Fred, 69p
  3. Axel Saarniala, 50p

Porsche Sprint Challenge NEZ 2020 lopulliset sarjapisteet: Top-5:

  1. Luka Nurmi, 320p
  2. Tommi Haru, 314p
  3. Jim Rautiainen, 267p
  4. Raimo Niemi, 242p
  5. Pekka Myllykangas, 205p

Teksti: Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla