Rata SM-sarjan kauden toinen, ja samalla viimeinen, osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Alastaron radalla Virttaalla. Kahden osakilpailun mittaisen sarjan ensimmäinen osakilpailu kaasuteltiin elokuun lopussa Botniaringillä. V1600-luokan Suomen mestaruutta jahtaavan Niko Kalliokosken, 19, kausi käynnistyi kuitenkin tahmeasti, ja sarjasijoitus ennen kauden finaalia on kuudes.

Kurikan Botniaringillä ajettiin kauden ensimmäiset kolme kilpailua, ensimmäisessä lähdössä Kalliokoski oli kärjen perässä, mutta putosi ”vaihdemissin” jälkeen kuudenneksi, taistelu vakioautoluokassa on tasaista. Seuraavan startin tuloksena oli keskeytys ja nolla pistettä, VW Lupo Gti:n katalysaattori oli tukkeutunut ja räjähti kesken kilpailun. Kolmannessa startissa Kalliokoski starttasi seitsemännestä ruudusta, ja nousi neljänneksi.

Kilpailun jälkeen Kalliokosken pronssille ja hopealle kyydinnyt VW Lupo jatkoi matkaa seuraavalle omistajalle, ja kärrylle nostettiin uusi Renault Twingo. Auto on käyty läpi, ja ensimmäisen kerran vauhtia verrataan muihin Alastarolla perjantaina.

- Kisaviikolla vielä haetaan säätöjä kohdalleen, ja perjantaina sitten nähdään miten ne onnistuivat. Tavoite on nousta palkintokorokkeelle, saa nähdä onko se realistista, ollaan niin uuden edessä. Rata on tekninen, tykkään radasta, etenkin ”Las Palmasiin” tulo ja sen jälkeiset nopeat mutkat, niissä on hienoa päästää. Isä tuo oman jännityksen kisaan, olisi se hyvä olla edellä, muuten tulee palautetta, Niko Kalliokoski ennustaa.

Lisämausteen viikonloppuun tuo juuri 40-vuotispäiväänsä viettänyt Vesa-isä, joka on juhlan kunniaksi päättänyt lähteä kirittämään poikaansa. Vesa Kalliokoski osallistuu kilpailuun uudella Kia ProCeedillä.

- Auto on ollut rakenteilla mekaanikollamme Petri Rautajuurella, ja siitä tämä ajatus synttärilahjasta lähti. Meillä on nyt kaksi uutta autoa varikolla, saa nähdä miten niiden käy. Tämä on hyvä testi molemmille autoille ensi kautta ajatellen, nähdään niiden potentiaali. Viimeksi olen ajanut Kemorassa kolme vuotta sitten, nyt nähdään onko kuinka paljon ruostetta ranteissa. Tavoitteena on päästä maaliin jokaisessa lähdössä, ja katsella kuinka kauas se jälkikasvu ehtii karata, Vesa Kalliokoski naurahtaa. 

Kauden päättävä Rata SM-kilpailu ajetaan 12.-13. syyskuuta Alastaro Circuit -radalla Virttaalla. 

SM-pistetilanne V1600 -luokassa:

1) Arttu Kilpi 70p

2) Oskar Dahlbacka 65p
3) Rasmus Tuominen 48p
...
6) Niko Kalliokoski 24p

Täydellinen pistetilanne täällä:

Rata SM
Kalliokoski Racing Facebook

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.