BMW Xtreme -luokan historian ensimmäinen Suomen mestaruus ratkeaa tulevana viikonloppuna Alastaron radalla. Kahden viikonlopun mittaisen SM-kauden aloitus Kurikan Botniaringillä elokuun lopussa sujui kaksikolta voittoisasti. Avausosakilpailussa ajettiin kolme kilpailulähtöä, tuloksena oli kaksi voittoa ja kakkosija.

Täksi kaudeksi SM-arvon saaneessa BMW Xtreme-luokassa ajetaan kilpailuviikonlopun aikana kolme lähtöä. Kaksi 15 minuutin mittaista, ja yksi pidempi lähtö, jonka kesto on 40 minuuttia. Pitkän kilpailun aikana tiimi vaihtaa kuljettajaa kilpailun puolessa välissä. Botniaringin kilpailussa sarjan hallitseva mestari Juho Siekkinen, 23, ajoi lauantain ensimmäisessä lähdössä selvään voittoon. Toinen startti oli sunnuntaina, siinä sarjan debytantti Jere Kalliokoski, 23, oli sateen liukastamalla radalla toinen. Viikonlopun päättävä ”endurance” -tyyppinen kilpailu meni parilta hyvin, Siekkinen aloitti ja Kalliokoski päätti urakan voittoon.

Kalliokosken ja Siekkisen muodostama tiimi johtaa sarjaa yhdellätoista pisteellä. Rata SM Alastaro Finals -kilpailuun AL-Härmää edustava pari lähtee tavoitteenaan Suomen mestaruus.

- Olen valmistautunut katsomalla incaria Alastarolta. Olimme siellä kesäkuun alussa ajamassa Bemareiden testipäivänä, ja sitä olen nyt tarkasti käynyt läpi ja miettinyt missä voisin parantaa. Auto on toki jo tullut tutummaksi, kun takana on muutama testipäivä ja Botniaringin kilpailu, se helpottaa tähän kisaa lähtemistä. Hoidan oman osani ja luotan täysin siihen että Juho hoitaa oman ruutunsa, niin eiköhän siitä hyvä tulos saada aikaiseksi, Kalliokoski ennakoi.

- Olemme luottavaisin mielin. Sarjajohto on yksitoista pistettä, ehjällä ja hyvällä ajolla voitamme mestaruuden. Mutta edelleenkään yhtään virhettä ei saa tehdä, se maksaa välittömästi mestaruushaaveet, sarja on armoton. Valmistaudutaan kisaan samalla tavalla kuin aina, nesteytetään, syödään hyvin ja ollaan virkeinä kun ajetaan. Jere näytti Botniaringillä, ettei hänen tekemisiä tarvitse jännittää, ja tiedän myös oman kisavauhdin Alastarolla, joten tavoitellaan kolmea voittoa ja Suomen mestaruutta, Siekkinen naulaa.

Kilpailu Alastaro Circuit -radalla ajetaan 12.-13. syyskuuta.

SM-pistetilanne:

1) Siekkinen & Kalliokoski 70p
2) Kari Haavisto 59p
3) Petri Haavisto 42p

Pistetilanne kokonaisuudessaan on täällä

Kalliokoski & Siekkinen BMW Xtreme Facebook

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.