Kalliokoski Alastaron radalla 2019

Kaudella 2018 pronssia, viime kaudella hopeaa, onko nyt Suomen mestaruuden vuoro? Niko Kalliokosken ura rata-autoilun V1600-luokassa on ollut nousujohteinen, edelliset kaudet ovat tuoneet menestystä, mutta se kirkkain vielä puuttuu. WV Lupo Gti:llä kilpaileva alahärmäläinen on jälleen mukana tavoittelemassa luokan Suomen mestaruutta, kun sarja tulevana viikonloppuna 22.-23.8. alkaa Kurikan Botniaringiltä.

Kenraaliharjoituksena toiminut kilpailu samaisella Botniaringin radalla ajettiin heinäkuun puolessa välissä. Kalliokoski ajoi ensimmäisessä lähdössä ruutulipulle toisena, mutta seuraavassa startissa tuli jobinpostia. Auto jäi radan varteen ja edessä oli kotimatka hajonneen Lupon kanssa.

- Ekassa lähdössä sain huonon startin ja putosin pari sijaa, mutta pääsin nousemaan nopeasti takaisin kakkoseksi. Arttu Kilpi oli päässyt sen verran karkuun, että ei enää ajamalla ollut mahdollisuuksia päästä ohitusetäisyydelle. Toisessa lähdössä sain paremman startin, mutta vauhti ei riittänyt Kilven vauhtiin. Kisan puolessa välissä tein vaihdemissin, ja siinä meni venttiilit solmuun. Ajoin kuitenkin lähdön loppuun asti, ja kotona tutkittiin tuhot, Kalliokoski paketoi kenraaliharjoituksen.

Auto laitettiin tiimin toimesta kuntoon, ja parhaillaan Kainuun prikaatissa varusmiespalvelusta suorittava Kalliokoski pääsi hiomaan säädöt kohdalleen.

- Meidän mekaanikko Petri Rautajuuri otti auton mukaansa kisan jälkeen ja laittoi kuntoon, iso kiitos hänelle.  Elokuun alussa käytiin ajamassa Botniaringilla testiä ja auto saatiin mielestäni hyvään iskuun. Botniaring on tullut tutuksi muutenkin, kun olin ajamassa Endurancea MMR -tiimin kanssa. Sieltä tuli arvokasta ajokokemusta, kun muutoin kilometrejä ei tälle vuodelle paljoa ole kertynyt, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

Kilpailu Botniaringillä käynnistyy lauantaina 22.8. V1600-luokan osalta aika-ajoilla klo 11:50, ensimmäinen SM-lähtö ajetaan klo 16:30. Sunnuntaina ajetaan kaksi lähtöä, klo 11:20 ja klo 14:00. 

Rata SM 
Kalliokoski Racing

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.