Tuominen ajoi harjoituskilpailussa kesäkuussa voittoon ja toiseksi, kuva Toni Lönnroos. 

Viime kaudella kansainvälisen RX Academyn rallicross-sarjan mestaruuden voittanut 19-vuotias Rasmus Tuominen tekee paluun Rata SM-sarjaan. V1600 luokassa kilpailevalle jämsäläiselle kausi Rata SM-sarjassa on toinen, Tuominen ajoi hopealle kaudella 2018. Tämän kauden tähtäin ennen koronapandemiaa oli ajaa SET Promotion-tallissa rallicrossin Euro RX-sarjaa Super1600-luokassa.

- Tällä kaudella ei ole päässyt paljoa ajamaan, joten polte radoille on kova. Päätettiin viime hetkillä lähteä mukaan SM-sarjaan, koska meillä on tallissa auto valmiina. Rallicrossin EM-kausi on typistynyt kolmeen kilpailuun, enkä rehellisesti sanottuna ole nykytilanteen valossa aivan vakuuttunut ajetaanko niitäkään, Tuominen kertoo.

Kokemusta karting-taustaiselle nuorukaiselle on kertynyt laajasti eri autourheilun muodoista. Tuominen kilpailee ahkerasti iRacingin parissa, eli virtuaalisesti simulaattorilla, viime kaudella ohjelmistossa oli lisäksi rallisprintin Japan Motors cup.  

- Ajotuntumaa olen pitänyt yllä ajamalla simulaattorilla, siellä tähtäin on rallicrossin MM-sarjaan pääsyssä. Karsintasarjaa on jäljellä vielä kolme viikkoa, sitten tietää olenko mukana finaalissa.

Tavoitteena Tuomisella on täydellinen keskittyminen kilpailuun, ja tietenkin voitto. Kauden aloitus samaisella Botniaringin radalla ajetussa kansallisessa ”harjoituskilpailussa” oli menestys, tuloksena oli voitto ja kakkossija.

- Olen asettanut tavoitteeksi itseni päihittämisen, eli yritän saada itseni aivan limiittiin ja sitä kautta haen parasta mahdollista tulosta. Radalla olen tietysti aina voitto mielessä. Täksi kaudeksi SM-sarjaan vaihtui uusi rengas, Yokohaman tilalle tuli Toyo, enkä ole vielä aivan varma miten ne toimivat. Kokeilin niitä Botniaringillä kesäkuussa, vaikuttivat vähän liukkaammilta, mutta ehkä ne pysyvät pidempään suorituskykyisinä, Tuominen pohtii. 

- Viivalla on monta kovaa kuskia, kasassa on koko toissa kauden mitalikolmikko mestari Arttu Kilven johdolla, tästä tulee hieno kausi, Tuominen päättää. 

Rata SM-sarjan avauskilpailu ajetaan Kurikan Botniaringillä 22.-23. elokuuta. Kauden toinen ja viimeinen osakilpailu on Alastarolla 12.-13. syyskuuta. Botniaringin kilpailu alkaa V1600-luokan osalta aika-ajoilla lauantaina 22.8. klo 11:50, ensimmäinen kilpailulähtö ajetaan klo 16:30. Sunnuntaina ajetaan kaksi lähtöä, klo 11:20 ja klo 14:00.

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.