Luka Nurmi nautiskelemaan Legendsin SM-sarjaan kolminkertaisen mestarin tiimikaverina - Tavoitteena rento kilpailuviikonloppu yli 30 kanssakilpailijan seurassa

Kuluvalla kilpailukaudella Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjaa ennen sen kahta viimeistä osakilpailua johtava, tamperelainen Luka Nurmi, 16, valmistautuu tähänastisen autourheilu-uransa tärkeimpään kilpailuviikonloppuun Kurikan Botniaringillä, jossa nyt viikonloppuna ajetaan Rata-SM sarjan ensimmäiset osakilpailut.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Virttaan Alastaro Circuitille huipentuvaan Porsche Sports Weekend tapahtumaan keskittymistä keräävä Nurmi ylläpitää Botniaringillä ajotuntumaa ja hakee nautinnollista kilpailuviikonloppua 1930- ja 1940 -lukujen jenkkiautoja muistuttavalla Legends -autolla, jonka kilpasarjassa yli 30 autourheilijaa hakee lajin Suomenmestaruutta.

- Legends on kilpasarjana yksi Suomen kovatasoisimmista kun runsas kilpailijamäärä ja teknisesti toisiinsa nähden tasavertaiset autot korostavat kilpailijoiden omia ajotaitoja. Autoja vauhdittaa vauhdittaa virittämätön 1300 kuutioinen moottori, joka neljässä sekunnissa kiihtyy satasen vauhtiin. Näin ollen kilpailut ovat äärimmäisen tasaisia ja ennen kaikkea kovatasoisia, sillä yhden sekunnin ero aika-ajojen kierrosajassa merkitsee yleensä 10-15 sija lähtöruudukossa, Luka Nurmi kertoo.

- Vuosi sitten Ahveniston kisassa kokeilin autoa ja siitä jäi niin hienot muistot, että nyt tulostavoitteeton kokeilu sekä ennen kaikkea valmistautuminen Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan finaaleihin jatkuu Ice Boys Racing tiimin autolla. Koska tiimissä ajaa myös sarjan kolme kertaa voittanut Henri Tuomaala niin osaamista ja testiapua on saatavissa. Eli kun kypärän päähäni laitan niin parhaani tulen tekemään vaikkakin nautiskelu ja rentoutuminen on viikonlopun pääpaino, Nurmi jatkaa.

Botniaringin kilpailuviikonloppu käynnistyy lauantaina klo 10:30 ajettavilla aika-ajoilla, jota klo 15:00 seuraa ensimmäinen kilpailulähtö. Toinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 10:50.

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.