Rata-ajon ja rallicrossin mestarit lyövät hynttyyt yhteen ja lähtevät tavoittelemaan Suomen mestaruutta. AL-Härmää edustava pohjalaiskaksikko Jere Kalliokoski ja Juho Siekkinen starttaavat viikonloppuna alkavaan Rata SM-sarjaan BMW Xtreme -luokassa.

Juho Siekkinen, 23, on BMW Xtreme-sarjan hallitseva mestari. Viime kaudella Juha Huhtalan kanssa ykköspallille ajanut Siekkinen on monen muun autourheilijan tavoin saanut oppinsa kartingista. Kolmatta kautta BMW:llä aloittava Siekkinen tuntee kotiratansa Botniaringin niksit, ja odottaa hyvää tulosta viikonlopulta.

- Erittäin hyvät fiilikset kun saadaan SM-sarja vihdoin käyntiin. Ajoimme yhden kansallisen kilpailun harjoitusmielessä, se oli hyvä treeni tätä kauden avausta varten. Meillä oli ainoana tiiminä autossa tuolloin uusi moottorinohjausboksi, joka antoi koneeseen lisää voimaa, nyt se on muillakin kiinni, joten erot varmasti tasoittuvat. Viime kaudella ajoin edellisen vuoden mestarin kanssa, ja nyt tiimikaverina on tulokaskuljettaja. On ollut hienoa nähdä, miten omistautunut ja keskittynyt Jere on, hän haluaa kehittyä kierros kierrokselta. Luotan hänen ajamiseen, ja meidän tavoite on voittaa Suomen mestaruus. Helposti se ei tule, sillä sarja on lyhyt ja mukana kovia kuskeja, Siekkinen kertoo.

Jere Kalliokoski, 23, ajoi rallicrossin kuninkuusluokan, Supercarien, Suomen mestaruuteen kaudella 2016, kaudella 2018 tuli hopeaa ja viime kaudella alahärmäläinen otti pronssia SM-sarjan lisäksi Pohjoismaiden mestaruussarjasta. Kartingilla uransa aloittanut monitoimiautourheilija palaa asfalttiradoille luottavaisin mielin.

- On hienoa kun pääsee pitkästä aikaa ajamaan tosissaan kilpaa. Lisämausteen tähän tuo se, että olen samalla myös oppimassa uutta. Aiemmin kesällä Botniaringillä ajettu kansallinen kisa toimi ”kenraaliharjoituksena”, ja sen voiton perusteella odotukset SM-sarjan osalta ovat korkealla. Juhon kanssa yritetään ajaa varmasti pisteitä, nyt on niin lyhyt sarja, ettei hölmöilyihin ole varaa. Olen viimeksi ajanut ralliautolla soralla, joten perjantain harjoituksissa muistellaan miten asfaltilla ajetaan, Kalliokoski pohtii. 

SM-sarja käynnistyy Botniaringin radalta tulevana viikonloppuna 22.-23. elokuuta. Lauantaina ohjelmassa on aika-ajot sekä yksi kilpailulähtö, sunnuntaina ajetaan kaksi lähtöä.  Kauden toinen ja samalla päättävä osakilpailu ajetaan 12.-13. syyskuuta Alastaron radalla.    

Rata SM
Kalliokoski & Siekkinen BMW Xtreme Racing Facebook

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.