Kauhajokelaisen Relaa Racingin Porsche junioriohjelman kuljettaja, 16-vuotias tamperelainen Luka Nurmi ajoi lähes täydellisen kilpailuviikonlopun Iitin Kymiringin uudella kilparadalla; Kahden voiton sekä yhden kolmossijan lisäksi hän sai samalla kunnian kirjauttaa nimensä Suomen autourheiluhistoriaan kun Porsche Sprint Challenge NEZ -ratasarjan kilpailukauden kolmas osakilpailuviikonloppu oli kautta aikain Kymiringin ensimmäinen varsinainen kilpailutoiminnan aktiviteetti ja siten sen ensimmäisen osakilpailun voittaneen nuorukaisen nimi komeilee nyt pysyvästi Kymiringin Hall-of-Fame -kunniataulukon ylimmäisellä sijalla.

Nurmi avasi kilpailuviikonlopun vahvasti kun aika-ajoissa hän kiersi teknisesti vaativan kilparadan 1,3 sekunnin pohja-ajan arvoisesti.

 

Vaikka itse kilpailussa hän sen ensimmäisellä kierroksella menetti kärkisijan mestaruustaistelua ajatellen pahimmilla kanssakilpailijoilleen Jim Rautiaiselle ja Tommi Harulle niin maltti oli valttia kun ensiksi kilpailun kolmannella kierroksella Nurmi ohitti Harun, joka paineen alla radan viimeisessä mutkassa sortui spinnaukseen.

Lopulta kilpailun viimeisen kierroksen päätteeksi myös Rautiainen koki johtoasemasta täysin saman kohtalon Nurmen tiukan painostuksen myötä.

Näin dramaattisesti Luka Nurmi saapui voittajana kilpailun maalilipulle ja pokkasi täydet mestaruuspisteet. Vaikka Rautiainen ei maalilippua nähnyt, ajoi hän sarjasääntöjen mukaisesti yli 75% kilpailun pituudesta ja oli siten oikeutettu kuudenneksi korkeimpiin pisteisiin Harun jäädessä ilman.

- Alkukesästä kävimme testaamassa Kymiringillä ja huomasimme uuden kilparadan asfaltin liukkauden lisäksi myös sen, että renkaat kuluivat nopeammin kuin muilla kilparadoilla. Näin ollen tiesimme, että ajotyyliäni oli muokattava siten, että renkaat kestäisivät koko kilpailun pituuden. Tällä kertaa taktiikkamme onnistui paremmin kuin pahimmalla kanssakilpailijallamme Rautiaisella ja sen myötä voitto maistui oikein mukavalle, Luka Nurmi kertoo.

Hetkeä myöhemmin ajettu kilpailukauden kahdeksas osakilpailu oli ensimmäisen kilpailun toisinto lukuun ottamatta sitä, että tällä kertaa niin Rautiainen kuin Haru saapuivat maaliin. Lähdössä Nurmi putosi kärkisijalta kolmanneksi ja vaikka erinomaisesti hiillosti kärkikaksikkoa, ei hän silti pystynyt ohituksiin. Kuitenkin kolmanneksi korkeimmat pisteet olivat kultaakin kallimpia vahvoja tuloksia koko kilpailukauden esittäneelle kuljettajalle.

- Kilpa-autojen pienen tehoeron vuoksi suoranopeuksissa jonkin verran hävittiin, mutta sitten mutkissa ajamalla voitettiin. Kuitenkin kun Kymiringillä takasuoran pituus on lähes kilometrin verran niin aina kun mutkissa sain Rautiaista ja Harua kiinni niin suorilla he pääsivät karkuun. Koska kuitenkin ajetaan sarjaa, jossa jokaiset pisteet mestaruustaistelua ajatellen ovat tärkeitä niin en riskillä lähtenyt yrittämään ohittamista vaan totesin, että kolmaskin sija erinomaisesti tässä sarjatilanteessa kelpaa oikein hyvin, Nurmi jatkaa.

Porche Sprint Challenge NEZ ratasarjan kolmannen kilpailuviikonlopun päättänyt yhdeksäs osakilpailu tarjosi kilpailukauden tiukimman voittotaistelun kun ensiksi Rautiainen kiri lähdössä jälleen Nurmen ohitse, joka ei kuitenkaan luovuttanut vaan vimmatusti painosti Rautiaista aina maalilipun heilahdukseen saakka; Viimeisessä mutkassa Nurmi pakotti Rautiaisen ns. peittolinjalle ja koska mestaruustaistelun kannalta pahin kanssa kilpailija ajautui hieman ulos ajolinjalta niin Luka Nurmi näki tilaisuutensa koittaneen ja pääsi ratkaisevan verran nopeammin kaasulle. Maalilipulla ero Nurmen hyväksi kirjattiin huikeasti vain 0,031 sekunnin marginaalilla.

- Jääkiekkotermein ilmaistuna kiekko pomppi Kymiringillä meille ja siten en voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen; Kaksi voittoa ja yksi pronssisija takaa mukavan johtoaseman kun ajamatta on enää kaksi osakilpailua. Siltikin täytyy muistaa, että lopputuloksiin laskettaan kymmenen parasta tulosta ja näin ei mestaruutta eikä mitään muitakaan mitalisijoituksia ole vielä ratkaistu. Se on kuitenkin varmaa, että kolmen parhaimman joukossa tulen olemaan, mutta vasta elokuun viimeisenä viikoloppuna tiedetään voitetun mitalin väri. Mestaruudesta ehdottomasti ajetaan, Luka Nurmi jatkaa.

Relaa Racingin toinen kuljettaja Raimo Niemi on sarjatilanteessa neljännellä sijalla ja siten myös vuosi sitten voitettu tiimimestaruus on viimeisessä osakilpailussa jälleen voitettavissa.

Porsche Sprint Challenge NEZ 2020 sarjatilanne 9/11 osakilpailun

jälkeen:

  1. Luka Nurmi, Relaa Racing, 282p
  2. Jim Rautiainen, WR Racing, 267p
  3. Tommi Haru, THR-racing, 244p
  4. Raimo Niemi, Relaa Racing, 184p
  5. Pekka Myllykangas, SPP Racing, 153p
  6. Simo P. Kangas, SPP Racing, 109p
  7. Raivo Tamm, Est1Racing, 93p
  8. Jari Ollila, SPP Racing, 73p
  9. Oliver Tiirmaa, Est1Racing, 58p

Kuva ja teksti: Jani Kekoni

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.