Rata

Pitkä odotus rata-autoilun kilpailukauden alkamisesta päättyi vihdoin heinäkuun kolmantena viikonloppuna kun Virttaan Alastaro Circuitin radalla ajettiin Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan kolme ensimmäistä osakilpailua, joissa huikean jännitysnäytelmän päätteeksi tamperelainen Relaa Racing Tiimin Porsche Junior Driver Luka Nurmi nappasi yhden voiton lisäksi kaksi palkintokorokkeen alinta sijaa.

Ensimmäinen neljästä Porsche Sports Cup Weekend tapahtuman alla ajetuista osakilpailuviikonlopuista oli kilpailukauden ensimmäisestä virallisista harjoituksesta lähtien jokaisen osakilpailun maalilipulle saakka kolmen kuljettajan välistä taistelua kun Luka Nurmi, Jim Rautiainen ja Tommi Haru erottuivat muista kuljettajista; Tämä kolmikko nappasikin jokaisen kilpailun kolme palkintokorokesijaa.

Ensimmäisen kilpailuviikonlopun ja sen kolmen osakilpailun jälkeen Luka Nurmi on sarjatilanteessa kolmannella sijalla, vain kuusi pistettä yhden voiton ja kaksi hopeasijaa napannutta sarjajohtaja Jim Rautiaista perässä. Sen sijaan hopeasijalla ajava Tommi Haru on vain kolmen pisteen päässä ja näitä eroja Luka Nurmi lähtee kuromaan umpeen jo tulevana viikonloppuna kun kilpailukausi jatkuu Viron Pärnun kilparadalla.

- Vaikka hieman parannettavaa jäikin niin siitä huolimatta kolmeen palkintokorokesijoitukseen pitää olla tyytyväinen. Lisäksi kun minun, Tommin ja Jimin kierrosajat olivat tasaisesti muutaman kymmenyksen sisällä toisistaan niin se lupailee myös jatkossa erittäin tasaisia kilpailuja, Luka Nurmi kertoo.

Katso tästä ensimmäisen osakilpailun kooste:

Lopputulokset Porsche Sports Cup Weekend Alastaro 2020:

Osakilpailu #1, top-3:

 1. Jim Rautiainen
 2. Tommi Haru
 3. Luka Nurmi

Osakilpailu #2, top-3:

 1. Luka Nurmi
 2. Jim Rautiainen
 3. Tommi Haru

Osakilpailu #3, top-3:

 1. Tommi Haru
 2. Jim Rautiainen
 3. Luka Nurmi

Sarjatilanne 3/12 osakilpailua, Top-6:

 1. Jim Rautiainen, 99p
 2. Tommi Haru, 96p
 3. Luka Nurmi, 93p
 4. Pekka Mäntykangas, 72p
 5. Raimo Niemi, 69p
 6. Simo P. Kangas, 66p

Kuva ja teksti: Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla