Kouvolalainen 11-vuotias crosskart-kuljettaja Lauri Halonen on nimetty mukaan CFAcademyn (Crazy Finn Academy) nuorille kuljettajille suunnattuun kehitysohjelmaan. Crosskarteissa Pohjois-Euroopan mestaruuden ja Suomessa talvisarjan mestaruuden voittanut Halonen saa opettajakseen hallitsevan rallin Suomen mestarin Teemu Asunmaan.

Crazy Finn Academyn perustarkoitus on auttaa nuoria suomalaisia etenemään urallaan, käyttäen apuna simulaattoreita sekä kotimaisten huippukuljettajien osaamista. CFA luo nuorille kuljettajille matalan kynnyksen harjoitusolosuhteet, jossa käytetään apuna maamme huippuosaamista yhdistettynä tekniikkaan, jota jopa F1 -tiimit käyttävät.

- Oli parempi, aivan erilainen kuin mun oma simulaattori. Onhan kyseessä samoja joita F1-tallit käyttävät, maailman parhaita simulaattoreita siis. Pääsin ajamaan rallia Skoda R5:llä, se oli aluksi aika vaikeaa koska säädöt ja kääntäminen olivat kuin aidolla nelivedolla, mutta kun totuin niihin niin ajo alkoi sujumaan. Ajoin myös rataa, jolloin käytössä oli McLarenin ratti, se oli upea kokemus. Odotan että CFA pystyy opettamaan mua paremmaksi ajajaksi, Halonen kertoo.

CFA:n rooli on auttaa Halosta kehittymään kuljettajana ja ammentaa oppia autojen ominaisuuksista. Työkaluina tässä ovat Asunmaan ammattitaito sekä CFA:n simulaattorit, joilla voidaan laadukkaasti ja korkealla tasolla opetella auton säätämistä ja analysoida sitä ammattilaisten toimesta. Tälläkään puolella osaamisesta homma ei jää kiinni, koska datatoiminnoista vastaa Formula 1 -sarjassakin työskennellyt insinööri Ossi Oikarinen.

Lauri Halosen, CFA:n ja Teemu Asunmaan yhteistyö vie nuorta miestä suuntaan, jonne hän on pyrkimässä, rallin maailmaan. Tällä hetkellä Halonen keskittyy säätämään ja opettelemaan uuden 600-kuutioisen crosskart Xtreme Junior -auton niksejä, testiä on viimeisen viikon aikana ajettu neljällä eri radalla ympäri Suomea.

Lauri Halonen Facebook
Crazy Finn Academy Facebook

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.