Rata SM-kauden ”kenraaliharjoitus” ajettiin viikonloppuna Botniaringin radalla Kurikan Jurvassa. BMW Xtreme -luokassa ajavat Jere Kalliokoski, 22, ja sarjan hallitseva mestari Juho Siekkinen, 23, tulivat jokaisessa kolmessa kilpailussa voittajina maaliin, vaikka lauantaina kaksikon BMW tulikin aika-ajoista narun jatkona varikolle.

Virolaisen EST1-Racing tiimin BMW:llä ajava, AL-Härmää edustava kaksikko oli koko viikonlopun ajan hyvässä vauhdissa. Kalliokoski aloitti ensimmäisen aika-ajon, ja oli juuri kellottanut ryhmän nopeimman ajan, kun auton vaihdelaatikko hajosi. Tiimin mekaanikot vaihtoivat uuden vaihteiston, mutta toinen aika-ajo tuli liian nopeasti vastaan, eikä Siekkinen ehtinyt mukaan.

Viikonlopun aikana ajettiin kolme kilpailulähtöä. Kaksi ensimmäistä, lauantaina ajettua starttia, olivat kestoltaan 13 minuuttia, ja sunnuntaina päivän alkajaisiksi ajettiin niin kutsuttu ”pitkä kisa”, jossa rataa kierrettiin 38 minuuttia. Parivaljakko oli sopinut jaon siten, että Kalliokoski aloittaisi ja Siekkinen ajaisi jälkimmäisen kilpailun. Kalliokoski lähti ensimmäiseen kilpailuun paalupaikalta, ja kiihdytti kärkeen. Kesken kilpailun alkanut hento sade kuitenkin liukastutti rataa, ja muutama kierros edettiin varovasti kieli keskellä suuta. Ero muihin kuitenkin säilyi, ja Kalliokoski ajoi debyyttikilpailussaan maaliin voittajana. Siekkinen ei ollut ehtinyt aika-ajoon mukaan vaihteistoremontin vuoksi, joten hän joutui starttaamaan toisen lähdön viimeisestä ruudusta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjan mestarikuljettaja oli kuitenkin noussut johtoon, ja ajoi Kalliokosken tavoin selkeänä ykkösenä maaliin.

Sunnuntain sää Botniaringillä oli aurinkoinen ja helteinen. Kalliokoski aloitti pitkän kilpailun hikisen urakan, ja kilpailun puolessa välissä Siekkinen hyppäsi rattiin. Teamin lähtöpaikka oli viimeisestä ruudusta, mutta Kalliokoski luovi tiensä ensimmäisen kierroksen aikana viidenneltä sijalta kärkeen, ja tuli ratavarikolle ykköspaikalta. Vaihto sujui liukkaasti, ja pari piti asemansa. Siekkinen pystyi vielä lisäämään johtoa, ja ajoi ruutulipulle voittajana, reilun kahdenkymmenen sekunnin turvin.

- Debyyttikisa alkoi hyvin, paras aika aamun warm upissa ja pohjat myös aika-ajossa, mutta kolmannella kierroksella hajosi vaihdelaatikko, eikä Juho ehtinyt ajaa omaansa. Kisassa sain hyvän startin ja pääsin ykkösenä ensimmäiseen mutkaan, ajoin muutaman kierroksen kovaa, huomasin että muut olivat jääneet, joten aloin seuraamaan tilannetta. Radan takaosassa alkanut sade levisi koko radan alueelle, ja loppu meni vain varmisteluksi. Sunnuntain kisaan sain hyvän startin, pääsin kahdesta autosta ohi, toiseksi olin noussut avauskierroksen lopussa. Toisella kierroksella pääsin johtoon, ja sen jälkeen ajatuksena oli vain ajaa täysillä ja kasvattaa eroa kakkoseen. Vaihto sujui hyvin ja Juho pääsi jatkamaan kärjessä, kokonaisuutena oikein hyvä viikonloppu, Kalliokoski niputtaa.

- Kisaviikonloppu oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä, itsellä piisasi vauhti ja saatiin Jerelle kisa alle ennen SM-sarjaa. Auto toimi hyvin, lukuun ottamatta vaihdelaatikon hajoamista, joka onneksi saatiin pätevien mekaanikkojen toimesta kuntoon. Meillä oli pieni etu, kun käytimme Hestec -merkkistä moottorinohjausjärjestelmää, olimme ainoa tiimi jolla se oli nyt Botniaringillä käytössä. Arvioitiin, että siitä saatu etu oli noin puoli, tai jopa sekunnin luokkaa kierrokselta. SM-sarjassa sitten muillakin on Hestecit kiinni, joten tiukkaa kamppailua on odotettavissa. Kivaa oli ajaa, Siekkinen päättää.

Tulokset BMW Xtreme:
1. kilpailu 13 min + 1 kierros
1) Jere Kalliokoski 15:43.011
2) Kari Haavisto +5.232
3) Tirkkonen Markus +5.544

2. kilpailu 13 min + 1 kierros
1) Juho Siekkinen 15:28.380
2) Tomi Sundström +5.971
3) Markus Tirkkonen +6.197

3. kilpailu 38 min + 1 kierros
1) Kalliokoski/Siekkinen 41:47.891
2) Kari Haavisto +21.148
3) Markus Tirkkonen +32.052
4) Makkonen L. / Makkonen R. +1 Lap
5) Sundström R. / Sundström T. +2 Laps

--
Teksti: Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.