Toista peräkkäistä kilpailukautta kauhajokelaisen Relaa Racing tiimin Porsche Junior driver kuljettajana ajava, tamperelainen Luka Nurmi, 16, pääsee vihdoin vauhtiin kun nyt tulevana viikonloppuna Virttaan Alastaro Circuitin radalla Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarja pyörähtää käyntiin. Porsche GT3 Cup 999.1 versioisella autolla neljään osakilpailuviikonloppuun ja jokaiseen niiden kolmeen kilpalähtöön Nurmi starttaa hallitsevana sarjan pronssimitalina, jonka myötä tavoitteet on asetettu vain ja ainoastaan sarjan henkilökohtaiseen mestaruuteen sekä tiimien mestaruuden puolustamiseen.

- Vaikka Koronavirus pandemian myötä kilpailukauden alku on lähes kahdella kuukaudella viivästynyt niin se ei ole valmistautumistani juurikaan haitannut; Kuluneen kevään ajan olen lukemattomia tunteja istunut simulaattorissa ja radallakin olen Relaa Racingin kanssa kolme testipäivää viettänyt. Itse asiassa valmistautuminen alkoi jo viime vuoden lokakuussa kun Barcelonan Formula-1 radalla kahden päivän ajan testasin 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan Super Trofeo autoa ja nyt keväällä olen saanut nauttia Formula-1 sarjan yhteydessä ajettavan Porsche Mobil Super Cup kilpailija Jukka Honkavuoren vinkeistä. Koen olevani 110% valmis nopeatempoiseen kilpailukauteen, joka siis vihdoin nyt lähtee käyntiin, Nurmi kertoo.

Porsche Sprint Challenge ratasarjassa kilpaillaan NEZ CUP-mestaruudesta ja sen jokainen osakilpailuviikonloppu ajetaan Porsche Sports Cup Weekend konseptin sisällä. Alastaro Circuitilta kilpailijat matkaavat Viron Pärnun kautta uudelle Iitin KymiRingille, josta yhdelläkään kilpailijalla ei vielä kilpailukokemusta ole. Sen sijaan Luka Nurmella on Suomen uusimmalta kilparadalta runsaasti arvokasta testikokemusta.

- Meillä oli keväälle sovittuna lisää testejä ulkomailla, mutta kun yleismaailmallinen hätätila lähti käyntiin niin testitkin peruuntuivat.
Sen myötä valmistautumisen pääpaino siirtyi Suomen radoille, joilla olemme kolmen testipäivän verran hieroneet niin ajotekniikkaa kuin auton säätöjä. Nyt seuraavien viikkojen aikana hyödynnetään kerätty tietotaito sekä ennen kaikkea vuoden takainen kokemus aikaisemmilta kilpailukausilta tuttujen henkilöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, päättäväinen Luka Nurmi jatkaa.

TV-ohjelma kilpailukauteen valmistautumisesta

Luka Nurmen valmistautumista voi katosa myös television välityksellä kun nyt seuraavan viikon aikana C More TV-kanava esittää On the Road to Gran Turismo -nimisen televisiolähetyksen, jossa tiivisti seurataan nuorukaisen otteita niin KymiRingillä kuin Barcelonassa sekä tutustutaan myös Relaa Racingin toimintaan sekä esitellään Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarja. Torstai-illan päälähetyksen jälkeen ohjelma on katsottavissa myös Luka Nurmen YouTube kanavalla.

On the Road to Gran Turismo: Luka Nurmi: TV-päälähetys ja uusinnat:
- to 16.7.2020 klo 18:00: C More Max
- su 19.7.2020 klo 13:05: C More Max
- ma 20.7.2020 klo 13:50: C More Max
- ti 21.7.2020 klo 20.45: C More Sport 1
- la 24.7.2020 klo 23:00: C More Max

Porsche Sprint Challenge NEZ osakilpailuviikonloput:
- 17.-18.7.2020 Porsche Sports Cup Weekend Alastaro
- 24.-25.7.2020 Porsche Sports Cup Weekend Pärnu
- 07.-08.7.2020 Porsche Sports Cup Weekend KymiRing
- 28.-30.8.2020 Porsche Club Festival Finland Alastaro

Luka Nurmen tähänastisen autourheilu-uran kohokohdat:
- 2019: 3. Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarja
- 2019: 5. RalliCross RX-Academy
- 2018: 3. Kartingin SM-sarja, OK
- 2017: Vuoden tulokaskuljettaja
- 2017: 2. Kartingin SM-sarja, OKj
- 2016: 3. Rotax MAX Challenge MM-finaaleissa
- 2016: 3. Kartingin BNL-sarja, Rotax
- 2016: 2. Kartingin Rotax MAX Challenge Finland sarjassa

Teksti: Jani Kekoni

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.