Aukinainen takaluukku hidasti Jaakko Louhen toista lähtöä Ruotsissa. Kuva: Niklas Majgaard

Viime viikonloppuna Ruotsissa ajettiin Citroen DS3 Cupin neljäs osakilpailu, jonka mukana palattiin lähes kahden kuukauden kesätauolta sarjan pariin. Sarjaa kiertävän turkulaisen Jaakko Louhen viikonlopusta ei puuttunut jännitystä.

Perjantaina järjestettiin viralliset harjoitukset Falkenbergin Moottoriradalla. Rata on hyvin nopea profiililtaan ja monelle sarjan kuljettajista täysin tuntematon. Paikallisten osaaminen näkyi heti harjoitusten ensimmäisillä kierroksilla. Louhen vauhti taas oli enemmän kuin hukassa; autosta tuntui puuttuvan tehoa lähteä ulos mutkista. Ratkaisu ongelmaan löytyi kuitenkin kuluneesta ahtimesta, joka saatiin uusittua paikan päällä.

Aika-ajoihin lähdettiin sadekelin renkailla. Vettä tuli taivaalta lauantaina lähes taukoamatta. Louhi paransi kierros kierrokselta aikaansa, ja ruutulipun heiluessa vauhti oli riittänyt viiden parhaan joukkoon. Aluksi mahdottomalta vaikuttanut parempien tulosten metsästys alkoi jo näyttää paremmalta.

Ensimmäisessä lähdössä Louhi kamppaili lähes erän alusta loppuun ruotsalaisen kanssakilpailijan kanssa. Erittäin siistin ja rehdin kilpailun jälkeen turkulainen sijoittui neljänneksi.

– Kauden paras sijoitus, ja mikä parasta, todellinen työvoitto turbomurheiden jäljiltä. Iso kiitos mekaanikoille, jotka tekivät lauantaina pitkää päivää auton parissa, Louhi kiittelee.

Toiseen lähtöön lähdettiin ruudusta 3. Sarjan sääntöjen mukaan ensimmäisen lähdön parhaat kuusi kuljettajaa lähtevät toiseen lähtöön käännetyssä järjestyksessä. Keli oli epävakaa, mutta vielä startin aikana rata oli kuiva.

– Tällä kertaa sain hivenen huonomman startin ja menetin lähdössä yhden sijan. Noin puolessa välissä 20 kierroksista kisaa auto sai osuman ja oli erittäin vähällä kaatua. Kalusto kuitenkin pysyi hanskassa, mutta samassa rytäkässä takaluukku aukesi. Pystyssä oleva luukku haittasi suoravauhdeissa erittäin merkittävästi, eikä tilannetta helpottanut yhtään se, että alkoi sataa. Ajoimme siis sadekelissä puoli lähtöä, ja alla oli kokoajan sliksit, Louhi kertaa

Huonosta kelistä ja avonaisesta luukusta huolimatta maaliin tultiin sijalla kuusi. Viikonloppuun lähdettäessä oli tiimi asettanut tavoitteekseen olla kuuden parhaan joukossa. Perjantaina tilanne ei näyttänyt kovin valoisalta ahdinongelmien ja pakan hitaimpien kierrosaikojen kanssa. Ongelmat saatiin kuitenkin ratkaistua ja lopputuloksena sekä aika-ajo että molemmat kisalähdöt saatiin osumaan 6 parhaan joukkoon.

Sarjapisteissä tulokaskauttaan ajava Louhi nousi kuudenneksi. Kalenterissa on vielä jäljellä kaksi kilpailua, jotka molemmat ajetaan Jyllandsringenin radalla Tanskassa.

Teksti: WERT -tiedotus

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.