APR Competitionin Leevi Lintukanto (vas.) ja Johan Ahokas (oik.) onnittelivat maanmiestään Tommi Nyvallia (kesk.) voitokkaasta viikonlopusta. Kuva: APR Competition tiedotus

APR Competitionin Legends-kilpatiimi osallistui viikonloppuna kahden kuljettajan voimin Ruotsin mestaruussarjan osakilpailuun. Johan Ahokas ja Leevi Lintukanto kävivät harjoittelemassa länsinaapurissa Suomen seuraavaa SM-osakilpailua silmällä pitäen.

APR Competition -kilpatiimin kuljettajat Johan Ahokas ja Leevi Lintukanto osallistuivat viikonloppuna Ruotsin mestaruussarjan osakilpailuun Gelleråsenin radalla Karlskogassa. Aika-ajot kellotettiin lauantaina ja molemmat kilpailulähdöt olivat vuorossa sunnuntaina.

Ahokas lähti sunnuntain ensimmäiseen kilpailuun neljänneltä sijalta, ja oli maalissa lopulta viides. Lintukanto starttasi kilpailuun kahdeksannelta sijalta, mutta joutui keskeyttämään kaasuvaijerin poikettua. Sunnuntain toisessa kilpailussa Ahokas onnistui kiipeämään yhden sijan ollen maalissa neljäntenä. Lintukanto ylitti päivän jälkimmäisessä lähdössä maaliviivan sijalla 12. Viikonloppuna paikalla nähtiin myös kolmas suomalaiskuljettaja Tommi Nyvall, joka nostatti siniristilipun korkeimmalle korokkeelle voittamalla sunnuntain toisen kilpailun.

Ahokkaalle viikonloppu oli vaikea, eikä kolmen kärkeen ollut tällä kertaa asiaa. Vaasalaisella on kuitenkin uusi iskun paikka heti viikon päästä.

– Viimeisessä kilpailussa Leevi ajoi todella hyvin ja nousi viimeisten joukosta 12:ksi. Nyvallin Tommi ajoi tänään myös erinomaisesti ottaen voiton viimeisestä lähdöstä. Onnittelut Tommille! Tänä viikonloppuna ei itsellä vain kyyti riittänyt palkintopallille. Kolmen kärki meni todella kovaa, ei edes turva-auton jälkeen päässyt iskemään. Tämä oli hyvää kenraalia Kemoraa ajatellen. Valmistaudutaan sinne nyt kunnolla ja siellä mennään sitten kovempaa, lupailee Ahokas.

Lintukannolle Ruotsin osakilpailu toi toivottua ajokokemusta, ja kangasalalainen oli viikonlopun päätteeksi melko tyytyväinen tuloksiinsa.

– Ihan tyytyväinen voi olla viikonloppuun, kun oli eri rengas käytössä eikä hirveästi ehtinyt muutenkaan radalla ajamaan. Yritetään saada Kemorassa kaikki kohdalleen, Lintukanto lisää.

Seuraava Legends-luokan osakilpailu ajetaan Kemoran radalla Vetelissä 24.–25. elokuuta. Kyseessä on toiseksi viimeinen SM-sarjan osakilpailu.

Tulokset | Kanonloppet | Legends Pro

Kilpailu 1

  1. Christofer C.Karlsson 1:15.976
  2. Tommi Nyvall +0.841
  3. Daniel D.Lennartsson +3.144
  4. Rasmus Eriksson +5.425
  5. Johan Ahokas +6.104

***

DNF Leevi Lintukanto

Kilpailu 2

  1. Tommi Nyvall 15:55.106
  2. Christofer C.Karlsson +0.544
  3. Rasmus Eriksson +0.871
  4. Johan Ahokas +1.409

***

  1. Leevi Lintukanto +6.824

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.