Rata

Rasmus Tuominen tykitti V1600-luokan voittoon Ahvenistolla. Kuva: AKK/Pertti Kangasniemi

Rata-SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu saatiin sunnuntaina päätökseen Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa. V1600-luokassa Arttu Kilpi oli lähellä varmistaa mestaruutensa, ja The Gran Turismo -luokassa Emil Westman ajoi kaksoisvoittoon.

Rata-SM vieraili jo toistamiseen tällä kaudella Ahveniston haastavalla radalla. Sunnuntaina oli ohjelmistossa V1600-luokan toinen ja kolmas kilpailulähtö, sekä The Gran Turismo -luokan viikonlopun toinen lähtö.

V1600-luokka polkaisi sunnuntain käyntiin jo aamupäivällä, ja luokan tapahtumarikas kilpailu herätti ne kaikkein aamu-unisimmatkin tähän päivään. Alussa jo näytti siltä, että eilisen lähdön voittaja Arttu Kilpi olisi karannut jälleen kohti korkeinta koroketta. SM-pisteissä toisena oleva Rasmus Tuominen vaihtoi kuitenkin hyökkäysvaihteen päälle, ja rynnisti hienon ohituksen saattelemana lähdön voittoon ennen Kilpeä.

– Eilen Arttu (Kilpi) meni ihan omaa kyytiään sadekelillä. Nyt sitten kuivalla vauhtia löytyi. Monilla on hyvä yhden kierroksen vauhti, mutta on tärkeää saada hyvä kisavauhti, eli tasaisesti hyviä kierroksia. Se onnistui nyt.

– Huomasin että Oskar (Dahlbacka) tuli ohitse, ja piti päästä nopeasti ohi hänestä. Tiesin, että jos pääsen Oskarin ohi helposti, pystyn haastamaan Artun.

Kolmannen lähdön voittaneella Arttu Kilvellä oli jo mahdollisuus sinetöidä Suomen mestaruus ennen kauden viimeistä osakilpailua, mutta toinen sija sunnuntain ensimmäisessä lähdössä säilytti jännityksen Alastaron kauden finaaliin.

– Alastaroon joudutaan vielä lähtemään, mutta eiköhän sieltä se mestaruus varmistu. Tämän päivän ensimmäinen lähtö ei ihan mennyt niin kuin suunnittelin. Rengaspaineet taisivat olla liian korkeat, lämpeni liikaa loppua kohden ja sitten alkoi vauhti hiipumaan, harmitteli Kilpi.

– En ole vielä laskenut mitkä sijoitukset Alastarolta riittävät mestaruuteen. Veikkaan, että kun maaliin pääsee, se riittää mestaruuteen.

The Gran Turismo -luokassa vaasalainen Emil Westman pääsi juhlistamaan viikonlopun toista voittoaan, kun mies ylitti Porschellaan maaliviivan ensimmäisenä myös sunnuntain lähdössä. Westman on tällä kaudella totuttu näkemään Dodge Viperin puikoissa, mutta nyt mies oli tehnyt ilmeisen onnistuneen valinnan ja ottanut alleen Porschen Ahveniston osakilpailuun.

– Fiilikset on erittäin hyvät! Tämä oli aika lailla maksimisuoritus. Pakko olla tyytyväinen, iloitsi Westman.

Seuraava ja samalla kauden viimeinen Rata-SM-osakilpailu ajetaan kolmen viikon päästä 22.-23. syyskuuta Alastaron moottoriradalla Virttaalla.

Teksti: RATA-SM / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla