Rata

Juuso Puhakka (vas.) ja Mikko Eskelinen juhlivat voittoa Japanissa. Kuva: Jani Kekoni

Japanin Fuji-tulivuoren juurella ajettu Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden seitsemäs osakilpailu päättyi makoisiin suomalaisjuhliin, kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat kilpailukautensa kuudennen palkintokorokesijoituksen ja kolmannen luokkavoiton, joiden myötä he siirtyivät tavoitteidensa mukaiselle sijalle, eli PRO-AM -luokan sarjajohtoon.

Täysien mestaruuspisteiden lisäksi kaksikko saavutti tähänastisen kilpailukautensa parhaimman yleiskilpailusijoituksen, kun he toivat auton maalilipulle koko kilpailun kolmanneksi nopeimpina.

Helteisen aurinkoisissa olosuhteissa ajetuun kilpailuun sarjan ainoa suomalaisautokunta starttasi kuudennesta lähtöruudusta. Lähtökiihdytyksessä Eskelinen onnistui nousemaan yhden sijoituksen, ja 22 minuutin kilvanajon jälkeen toi auton Puhakalle tuolla samalla yleiskilpailun sijalla. Ammattikuljettajan statuksella ajava Puhakka näytti oman 28 minuutin ajovuoronsa aikana jälleen olevansa tittelinsä arvoinen ja vakuuttavasti ohitti niin PRO-AM luokkaa hallinneen sarjajohtajan kuin Leipert Motorsport tiimin toisen autokunnan eli tallitoverinsa. Maalissa kaksikko korosti voiton tärkeyttä, eli pahimpien kanssakilpailijoidensa lyömistä heidän omalla kotiradallaan.

– Ajoin ehkä koko urani yhden parhaimmista aika-ajoista ja kuudes lähtöruutu oli meille hyvä perusta menestykselle. Sitten lähdössä olin kerrankin kunnolla hereillä ja pääsin yhdestä kanssakilpailijasta ohitse. Sen jälkeen sain koko ajovuoroni ajan tehdä omaa suoritusta, ja sain pidettyä tuon sijoituksen kuljettajan vaihtoon saakka, Eskelinen kertoi.

– Juuso oli tänäänkin meidän sankari, kun oman ajovuoronsa lopussa runttasi uusiksi niin tallimme sisäisen nokkimisjärjestyksen kuin PRO-AM sarjajohdon. Juuson ohitukset olivat kyllä todellisen ammattimiehen suoritukset ja sen myötä kilpailukauden kuudes palkintokorokesijoitus ja kolmas voitto maistuu oikein mukavalle, Eskelinen totesi.

– Kun kilpailun loppupuolella saavutin pahimman kanssakilpailijamme, niin kyllä siinä hetkessä päätin että maalilipulle tullaan ihan toisenlaisessa järjestyksessä, eikä siinä sitten montaa mutkaa mennyt kun tilaisuus avautui ja käytin sen heti hyväksemme. Lisäksi kun Mikko pystyi vastaamaan pyyntööni, eli jälleen parantamaan omaa suoritustaan, niin tulos oli juuri sellainen kuin olimme ajatelleet. Erityisen ylpeä olen meidän kilpailuvauhdista, joka oli hyvin pitkälti maksimia mitä teoriassakin olisimme pystyneet ajamaan. Sarjajohtajina ei vielä olla oltukaan, joten hetki nautiskellaan ja sitten nollataan tämä suoritus ja aletaan keskittymään huomiseen Fujin toiseen osakilpailuun, Puhakka jatkaa.

Kuuman kilpailun suvereeniseen yleiskilpailun voittoon ajoi hallitsevat sarjamestarit, japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Yazid. Eskelinen ja Puhakka jäivät heistä vain 10,908 sekuntia, joten suomalaisten suoritusta on pidettävä vähintäänkin täydellisenä. Kilpailukauden kahdeksas osakilpailu ajetaan huomenna sunnuntaina Suomen aikaa klo 4.05.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Fuji #1, Japani, la 21.7.2018: Yleiskilpailu Top-5
1. Kei Cozzolino (JPN) & Afiq Yazid (MAS), 26 kierrosta (Pro 1.)
2. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +7,618sek (Pro 2.)
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +10,908sek (Pro-AM 1.)
4. Ben Gersekowski (AUS) & Ricard Muscat (AUS), +16,176sek (Pro 3.)
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +17,028sek (PRO-AM 2.)

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 7/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-4:
1. Mikko Eskelinen & Juuso Puhakka, 82 pistettä
2. Evan Chen & Akihiro Asai, 81 pistettä
3. Takeshi Matsumoto & Toshiyuki Ochiai, 60 pistettä
4. Prabakaran Kumar, 56 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla