Rata

Juuso Puhakka. Kuva: Jani Kekoni

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden neljäs osakilpailuviikonloppu starttaa huomenna paahtavan trooppisissa olosuhteissa. Japanin Fuji tulivuoren juurella järjestettävässä  kilpailussa saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -autolla kilpailevat sarjan ainoat suomalaiskuljettajat, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelevat vain ja ainoastaan PRO-AM-luokan palkintokorokesijoituksia ja sitä kautta nousua sarjan uusiksi kärkimiehiksi.

Aikaisemmin Malesian Sepangin, Thaimaan Buriramin ja Japanin Suzukan osakilpailuissa yhteensä viisi kuudesta mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta napannut kaksikko aikoo jatkaa saavuttamallaan suoritustasolla ja sitä kautta tosissaan haastaa pahimmat japanilaiset kanssakilpailijat, jotka kotiradallaan tulevat varmasti antamaan enemmän kuin kovan vastuksen. Suomalaisten valmistautumista tuleviin kahteen 50 minuutin mittaisiin kilpailuihin on vaikeuttanut hurja helleaalto, jonka noin 40 lämpöasteen olosuhteet ovat vaikeuttaneet myös paikallisten asukkaiden elämää; Uutisissa raportoidaan sairaaloista, jotka ovat täyttyneet terveysongelmista kärsineistä ihmisistä.

Myös Fujin kilparata on saanut osansa, kun helteitä edelsi kaatosateet, jotka syövyttivät radan yhden tiukimmista mutkista käyttökieltoon, ja siten autokunnat ajavat kilparadan kahta mutkaa normaalia lyhempänä. Eskelistä ja Puhakkaa olosuhteet eivät sinänsä huoleta, koska lähes vastaavanlaisissa olosuhteissa on ajettu myös aikaisemmissa osakilpailuissa. Kaksikko aikookin olla kilpailujen niin sanottu musta hevonen ja yksinkertaisesti saavuttaa enemmän mestaruuspisteitä kuin mestaruustaistelun kannalta kaksi pahimpaa japanilaista autokuntaa.

– Reseptiä meillä ei ole valmiina, mutta nyt aika-ajoja edeltäneissä harjoituksissa olemme olleet ihan kilpailukykyisessä vauhdissa. Mikon vuoden takainen kilpailukokemus on hyödynnetty ja teknisesti haastavan radan ominaisuudet on saatu hallintaan. Silti nöyrällä asenteella kilpailuihin lähdetään ja muistetaan, että 50 kiivaan kilpailuminuutin aikana voi sattua mitä tahansa. Eväät palkintokorokesijoituksiin on silti jälleen olemassa, ja niistä tavoitteista on turha lähteä tinkimään – varsinkaan nyt kun mestaruustaistelun kannalta eletään erittäin jännittäviä vaiheita, Puhakka pohtii.

– Täällä tulivuoren vieressä radan alimman kohdan shikaanin sisämutka petti valtavien sateiden ja sitä seuranneen huikean helteen seurauksena alta. Näin järjestäjä oli pakotettu laittamaan sen osan käyttökieltoon ja me ajamme sen osuuden siis erilailla kuin vuosi sitten. Eli radalta lähti kaksi hitainta mutkaa pois ja samalla poistui yksi teknisesti haastava mutkayhdistelmä. Toisaalta sillä ei ole merkitystä, koska rata on edelleen kaikille sama – ja myös olosuhteet, jotka ovat todella haastavat. Silti parhaamme tulemme tekemään ja katsotaan sitten riittääkö se nostamaan meidät kahden mestaruuspisteen takaa-ajoasemasta sarjakärjeen. Eli panosta on hurjasti tässä japanilaisten toisessa kotikilpailussa, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Fujin osakilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 3.45. Ensimmäinen osakilpailu käynnistyy myös lauantaina Suomen aikaa klo 6.30. Fujin toinen ja kilpailukauden kahdeksas osakilpailu ajetaan sunnuntaina Suomen aikaa klo 4.05. Kumpiakin osakilpailuja voi seurata internetin välityksellä live-stream-lähetyksinä Lamborghini Super Trofeon YouTube-kanavalta.

C More -kanavalta katsottavissa aikaisemmin näytetyt suomenkieliset koostelähetykset. Lähetykset löytyvät Mikko Eskelisen kotisivuilta osoitteesta www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 6/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-4:
1. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 68 pistettä
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 66 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 60 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 46 pistettä
5. Cedrcic Sbirrazzuoli (ITA), 30 pistettä

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedottaja

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla