Rata

Vauhtiajoissa nähdään muun muassa Gran Turismo -luokka. Kuva: Antti Lankinen

Seinäjoen Vauhtiajot tarjoaa huomisesta torstaista alkaen kunnollisen juhlakattauksen kovimpia artisteja. Tämä on yksi syy, miksi tapahtuman lipunmyynti on ennätysvauhdissa. Vauhtiajot tulleekin tekemään kävijäennätyksen. 

Seinäjoen Vauhtiajojen 15-vuotisjuhlafestivaali starttaa huomenna torstaina.

Ensimmäisenä päivänä kahdella lavalla juhlat käynnistävät persoonalliset ja raikkaat poppariprinsessat SANNI, Ellinoora ja Jannika B, Suomen musiikkitaivaan kirkkaimmat tähdet omissa genreissään JVG, Suvi Teräsniska ja Juha Tapio sekä vuodesta toiseen menestyksekkäinä pysyneet Elastinen ja Apulanta.  

– Juhlavuoden, hyvien artistien ja nyt myös sään ansiosta lipunmyynti on todella hyvässä vauhdissa. Kattauksesta tulee kovin kolmepäiväinen ohjelmisto, mitä koskaan. Lisäksi radalla kisataan Suomen ja Pohjois-Euroopan mestaruusluokissa, kertoo iloisena Vauhtiajojen pääpromoottori Kalle Keskinen.

– Jo pelkästään torstain ennakkomyynti on jo ennätystahdissa, jatkaa Keskinen, joka uskoo tapahtuman tekevän kävijäennätyksen.

– Parina viime vuonna suomalainen sää on näyttänyt pahimmat puolensa. Useampaan vuoteen tällaista säätä ei ole ollut. Kaikki illat ovat vielä huippuartistien täyttämiä, joten Kirkkokadulla tulee olemaan väkeä.

Perjantaina festivaali jatkuu isolla kattauksella, kun Kirkkokadun lauteilla lämpöä lisäävät vain nimekkäät artistit: Arttu Wiskari, Suomirockin eturiviin jo vuosia kuulunut Happoradio, eteläpohjalaisuutta edustavat Klamydia sekä Osku Ketolan aikakaudella vaikuttava Elonkerjuu. Mukana ovat myös itseoikeutetusti Vauhtiajoissa lähes joka vuosi mukana olleet Suomirockin kivijalka Popeda sekä rockin elävä legenda Michael Monroe. Lisäksi perjantai-illan mansikkoina kakun päällä ovat vain kaksi konserttia tänä kesänä toteuttava ruotsalais-tanskalainen Amaranthe sekä illan päättävä, kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin yhtyeisiin lukeutuva The Rasmus.

Lauantaina puolestaan lavoilla nousevat 10 vuoden aikana Suomen suosituimpien miesartistien joukkoon kavunnut, karismaattinen Pete Parkkonen, suomalaisen sielunmaiseman tulkki Kolmas Nainen musiikkitaivaan ilmiömäinen kuningatar ilman ylisanoja Kaija Koo, kauhajokelaissyntyinen, poprockin kiintotähti Irina, vahvan paluun tehnyt, 90-luvulla jo tähtenä loistanut Neon 2, Suomirockin jättiläisiin kuuluva Yö ja karnevaalitunnelmasta tunnettu Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani. Lisäksi päälavalle astuu Suomessa Hartwall Arenankin loppuunmyynyt amerikkalainen megatähti Anastacia.

Radalla kilpaillaan Suomen ja Pohjois-Euroopan mestaruusluokissa sekä koetaan mielenkiintoisia näytöksiä

Lauantaina ja sunnuntaina kilpaillaan ratatapahtumassa. Luokissa taistellaan Suomen ja Pohjois-Euroopan mestaruusluokissa.  Kaikkineen Kapernaumissa nähdään V1600 SM, The Gran Turismo SM, BMW Xtreme NEZ, Legends sekä Touring Cars luokat. Eikä ohjelma radalla vain kilpa-ajoihin jää, sillä oheisojelmina koetaan Nitro Bike, Formula 4, Sportbike freestyle, Supermoto, Drifting, Tuning Car Show, kurikkalainen erikoisuus Maailman nopein puimuri, Caravan Race sekä Janne Ahonen ja Top Fuel dragster.

Vauhtiajot lähtee jälleen kaikilla edellytyksillään hakemaan AKK:n vuoden parhaan kilpailun palkintoa. Kyseisen palkinnon Vauhtiajot on voittanut nykymuotoisesti järjestettynä starttivuotenaan 2004 sekä 2008 ja 2013.

– Kattauksesta tulee kovin kolmepäiväinen ohjelmisto, mitä koskaan. Lisäksi ratapuolen kaikki SM-luokat ovat SM-kilpakalenterissa, ja tapahtuma on valittu AKK-näyteikkunakilpailuksi vuodelle 2018, tiivistää Keskinen tulevan juhlafestivaalin lähtökohdat hymy huulilla.

Juhlavuoden tapahtumasta näytetään AlfaTV -kanavalla ohjelma 28. heinäkuuta klo 20.00. Ohjelmassa tullaan kuulemaan yleisön, järjestäjien, kilpailijoiden ja esiintyjien haastatteluita niin festivaali- kuin rata-alueelta.

Liput

Rockliput

1 päivän lippu 55,00 € (portilta 65 €)
2 päivän lippu 75,00 € (portilta 90 €)
3 päivän lippu 109,00 € (portilta 125 €)

TORSTAIN Lastenlippu ennakkoon 25€ (portilta 30 €)
– Ikäraja 7-13v seitsemän vuotta täyttänyt – ei vielä neljätoista täyttänyt.
– Lastenlippu on voimassa vain torstaina 19.7.2018.
– Lastenlippulaiset ovat huoltajan vastuulla.

Rataliput

1 päivän lippu (vain portilta): Lauantai: 20 € Sunnuntai: 15 €
2 päivän lippu: Ennakkoon: 25 € Portilta: 30 €

VIP-ja Guest-liput

Silver VIP -passi 135 €
Gold VIP -passi 199 €
Platinum VIP -passi 225 €

1 päivän Guest-passi 85 €
2 päivän Guest-passi 110 €
3 päivän Guest-passi 149 €

Teksti: Vauhtiajot Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla