Rata

Toni Lähteenmäki. Kuva: Tero Niemistö

Akaalainen Toni Lähteenmäki on yhdessä siskonsa Noora Lähteenmäen kanssa jo neljännen polven autourheilija. Mies ajaa tällä kaudella V8 Thunder -sarjassa sekä Rata-SM-sarjan The Gran Turismo -luokassa. Lähteenmäki johtaa pisteissä Rata-SM:n TGT-luokkaa, jossa hänellä on allaan isänsä vanha mestaruusauto.

Toni Lähteenmäen isä Pasi on voittanut Honda Civic Type R -autolla Sport 2000 -luokan mestaruudet 2003 ja 2004 sekä Super 2000 -luokan mestaruudet 2005 ja 2007. Kyseessä on Lähteenmäen tiimin itse rakentama auto. Miehen oli aluksi tarkoitus tulla ajamaan vain yksi TGT-luokan osakilpailu isänsä mestaruusautolla, mutta nälkä kasvoi syödessä.

– Ollaan monesti puhuttu, että olisi kiva ajaa sillä joku “fiilistelykisa”. Nyt kun autolle tuli oikein luokkakin, niin päätettiin ensin, että käydään tuo ensimmäinen Ahvenisto ajamassa. Mutta niin sanotusti lapasestahan sekin lähti ja nyt ollaan ajamassa koko neljän osakilpailun sarja, hymyilee Lähteenmäki.

Hallitseva V8 Thunder -mestari Toni Lähteenmäen startti kauteen sujui parhaalla mahdollisella tavalla, sillä mies komeilee uudistuneen The Gran Turismo -luokan pistekärjessä kauden avausosakilpailun jälkeen.

– Hyvin meni kauden avaus, oltiin oman “ryhmän” nopein kummassakin lähdössä ja hetkittäin pystyin jopa haastamaan luokan tehokkaampia autoja. Ei haittaisi yhtään, jos Seinäjoella ripsisi hiukan vettäkin. Uskoisin, että sateella pystyisin Hondan kanssa laittamaan vielä paremmin muille kapuloita rattaisiin, Lähteenmäki pohtii.

26-vuotias Lähteenmäki on tyytyväinen TGT-luokan tämän kauden uudistuksiin. Mies toivoo, että radalle saataisiin enemmänkin aarteita tositoimiin tallien kätköistä.

– Mielenkiintoinen uudistus Suomen rata-autoiluun kaiken kaikkiaan. Idea on hyvä ja toivotaan, että kilpailijat innostuvat tästä ja ensi vuodeksi saataisiin tuplattua automäärä, pohtii Lähteenmäki.

Lähteenmäen päätavoite on tällä kaudella V8 Thunder -luokassa, mutta mies pyrkii jatkamaan hyvää tulos- ja kehitystasoaan myös muissa autourheilulajeissa.

– The Gran Turismon osalta ei ole juurikaan mitään tavoitteita asetettu. Totta kai aina on kiva pärjätä, mutta V8 Thunderin NEZ-sarja on minulle se pääjuttu tällä kaudella. NEZ-mestaruuden eteen koitetaan kovasti hommia tehdä, tosin Tuomaalan Henkka on siinäkin sarjassa tehnyt murhaavan kovaa tulosta koko alkukauden, joten helpolla ei ole sielläkään mitään jaossa, tuskailee Lähteenmäki.

– Koitan muutenkin ajaa kaikkea tosi monipuolisesti ja kehittyä sitä kautta kuljettajana. Viime vuonna ajoin neljää eri sarjaa ja kävin jokaisesta jonkun värisen mitalin pokkaamassa AKK:n mestareiden illassa. Tänäkin vuonna on jo ehditty jääradan SM-sarjasta nappaamaan SM-hopea.

Kokenut Vauhtiajot-konkari Lähteenmäki kiittelee tapahtuman tunnelmaa ja lähtee innokkain mielin juhlimaan Vauhtiajojen 15-vuotista taivalta.

– Olen aina tykännyt kovasti ajaa Vauhtiajoissa. Hieno tapahtuma ja katurata on aina katurata. Toivottavasti saadaan hyvät skabat aikaseksi tänäkin vuonna, mies toivoo.

Kilpaileminen syö leijonanosan viikonlopusta, eikä kuljettajilla välttämättä riitä aikaa nauttia muun yleisön mukana Vauhtiajojen kattavasta musiikkitarjonnasta. Vai riittääkö?

– Kilpakuskithan menevät nukkumaan jo ennen yhdeksää, onko silloin joku bändi jo aloittanut soittamisen? Virnuilee Lähteemäki.

Seuraava Rata-SM-sarjan osakilpailu ajetaan Vauhtiajojen haastavalla katuradalla Seinäjoella 21.-22. heinäkuuta.

Teksti: Rata-SM Tiedotus / Kristiina Vaalasmaa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla