Rata

Simo Laaksonen. Kuva: GP3/LAT

Campos Racingin Simo Laaksosen, 19, sprinttikilpailu Englannin Silverstonessa sujui sunnuntaina tuloksellisesti lauantaita heikommin, mutta ajollisesti jonkin verran paremmin. Ruudusta 13 kilpailuun startanneen Laaksosen Campos Racing sai säädettyä suomalaiskuljettajan auton jonkin verran edellispäivää paremmaksi, mutta lähdön jälkeiset tilanteet pudottivat nuorukaisen heti ensimmäisellä kierroksella sijalle 16.

– Jouduin startin jälkeen pariinkin pienempään rakoon. Siinä tuli osumaa ja sijoituksia takkiin. Putosin nopeasti kolme sijaa, jonka jälkeen kisa oli sellaista jonoajelua, josta oli vaikeata nousta ylöspäin.

– Renkaat toimivat kohtalaisen hyvin ja autoni ei tänään ollut mitenkään älyttömän huono. Se yliohjasi edelleen ja sen takapää oli edelleen turhan liukas. Kyllä meiltä taas vaan kyytiä uupui. Kun jäit hännille, niin sieltä oli vain todella vaikeata taistella jonossa eteenpäin, Laaksonen totesi kilpailun jälkeen.

Laaksonen muistutti myös, että letkan häntäpäässä ohitusyritykset päättyivät yleensä myös osumaan.

– Kun yritit taistella, niin sait heti osuman. Kilvanajo takana on erilaista. Sijalla kuusitoista ei ainakaan autoa kannata hajoittaa.

Formuloiden GP3-sarja jatkuu heinäkuun lopulla Unkarissa, josta Laaksonen odottaa parempia tuloksia.

– Tämä kausi on mennyt tiimini kanssa samalla tavalla kuin viime kausikin F3-luokassa. Silloinkin meillä oli esimerkiksi Silverstonessa todella vaikeata. Toivotaan, että tulevassa kisassa näemme viime vuoden toisinnon, sillä viimeksi automme toimi hitaalla Hungaroringin radalla todella hyvin, Laaksonen muistutti.

Formuloiden GP3-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Hungaroringin moottoriradalla Unkarissa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua.

Tuloksia: GP3, sunnuntai, Silverstone, Iso-Britannia:

1. Pedro Piquet (BRA) Trident 28:46.563

2. Giuliano Alesi (FRA) Trident + 1.401

3. Ryan Tveter (USA) Trident + 2.967

….

16. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 22.846

GP3-sarjan pistetilanne 8/18 osakilpailua:

1. Anthoine Hubert (FRA) 100

2. Callum Ilott (GBR) 94

3. Leonardo Pulcini (ITA) 73

….

15. Simo Laaksonen (FIN) 3

Teksti Marko Mäkinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla