Rata

Räikköstä ei liiemmin hymyilyttänyt Silverstonen palkintokorokkeella. Kuva: Ferrari Media

F1 tarjosi sirkushuvia ja erikoisia juonenkäänteitä Iso-Britannian osakilpailussa Silverstonessa. Suomalaiset päätyivät lopuksi yllättäen samoille sijoituksille kuin mistä kilpailuun starttasivat. 

Formula 1 -sarjan Silverstonen osakilpailuun startattiin Iso-Britannian GP:lle epätyypillisessä kuuman kesäisessä säässä.

Paalulta matkaan lähti kotikilpailuaan ajava Mercedeksen Lewis Hamilton vieressään MM-sarjaa johtava Ferrarin Sebastian Vettel. Suomalaiset löytyivät lähtöruudukon toisesta rivistä.

Lähtö tarjosi heti dramatiikkaa, kun Hamiltonin startti epäonnistui täysin. Nelinkertainen maailmanmestari putosi heti kolmanneksi Vettelin ja Valtteri Bottaksen taakse, mutta pussitti loistavan lähdön saaneen Kimi Räikkösen taakseen. Kolmosmutkassa Räikkönen lähti yrittämään ohitusta sisäkautta, mutta Hamiltonin kääntäessä sisään osui Räikkönen britin takarenkaaseen. Tapahtuma joutui heti tuomariston käsittelyyn, minkä jälkeen Räikköselle langetettiin tilanteesta kymmenen sekunnin aikarangaistus. Rangaistus kohahdutti varsinkin suomalaiskatsomoissa, kun vain viikkoa aikaisemmin Räikkösen tallitoveri Vettel sai Bottakseen törmäyksestä vain viiden sekunnin rangaistuksen.

Valtteri Bottas oli jälleen äärimmäisen lähellä osakilpailuvoittoa. Kuva: Mercedes Benz Media / Wolfgang Wilhelm

Ruotsalaisen Marcus Ericssonin pamautettua Haas-tallin autonsa täyttä laukkaa ratavalliin saatiin turva-auto radalle tasaamaan välejä. Mercedeksellä turvauduttiin Bottaksen kohdalla riskitaktiikkaan, mikä osoittautui lopussa virhevalinnaksi. Bottasta ei otettu kärkipaikalta turva-auton aikana sisään renkaanvaihtoon, jolloin mieheltä sulivat kumit alta viimeisillä kierroksilla ja lopputuloksena oli tänään neljäs sija.

– Kisan lopussa loppuivat renkaat, luisteluksi meni. Yritin puolustaa sijoituksia mutta aika tylysti se loppui. Riskitaktiikka oli ainoa keino päästä Sebastianin (Vettel) edelle, otettiin riski ja se kostautui, totesi jälleen kerran pettymään joutunut Bottas.

Räikkönen oli kymmenen sekunnin rangaistuksena lopulta kolmas. Tuomariston langettama rangaistus jakoi mielipiteitä, ja jäämies itsekin kyseenalaisti rangaistuksen mittakaavaa.

– Aika harvoin samanlainen tilanne on samanlaisen penaltyn arvoinen. Eri ihmiset näkevät tilanteen eri tavalla. Rengas meni lukkon enkä saanut hidastettua, jolloin pikkaisen osuin Hamiltonia takarenkaaseen. Ei ollut ideaali kilpailu. Red Bullin kanssa oli vaikeuksia koko kisan ajan, aina kun pääsimme heidän taakseen oli hyvin vaikeaa ohittaa. Mercedeksiä oli jostain syystä paljon helpompi seurata.

– Ei ollut rankka kisa, ennemminkin v***tti vain, vastasi Räikkönen, kun F1-toimittaja Mervi Kallio tiedusteli kilpailun kuormituksesta.

Räikkönen onnistui nousemaan kolmanneksi haastavan osakilpailun päätteeksi. Kuva: Ferrari Media

Kilpailun voittoon ajoi pistejohtoaan voiton myötä kasvattanut Räikkösen tallitoveri Sebastian Vettel. Lewis Hamilton oli alun kolarista huolimatta kotikilpailussaan toinen.

Räikkönen on tällä hetkellä pistetilastossa kolmantena 55 pistettä sarjaa johtavan Sebastian Vettelin perässä. Valtteri Bottas on pudonnut tilastoissa viidenneksi 67 pistettä kärjen perässä. Seuraava F1-osakilpailu ajetaan Hockenheimin radalla Saksassa 21.-22. heinäkuuta.

Tulokset

MM-pistetilanne Iso-Britannian osakilpailun jälkeen:

  1. Sebastian VETTEL / FERRARI 171
  2. Lewis HAMILTON / MERCEDES 163
  3. Kimi RÄIKKÖNEN / FERRARI 116
  4. Daniel RICCIARDO / RED BULL RACING 106
  5. Valtteri BOTTAS / MERCEDES 104

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla