Rata

Sampo Terho pääsee kokeilemaan Nico Rosbergin vuoden 2007 menopeliä. Kuva: Speedpassionin tiedotus

Tänä kesänä F1-kuljettajat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas saavat nimekästä seuraa, kun ministeri Sampo Terho (sin.) pääsee testaamaan Williamsin Formula 1:stä. Terho tutustuu yhteen urheiluministerin vastuualueeseen, moottoriurheiluun ja sen kuninkuusluokkaan Alastaron moottoriradalla 7.8.2018 klo 15.00.

Ohjelmassa on pikakurssi, jolla ministeri Terho perehdytetään niin Alastaron maineikkaan moottoriradan mutkiin kuin varsinaiseen toimintaan, yksipaikkaisella kilpa-autolla ajamiseen. Kylmiltään 650-hevosvoimaisen Williams FW29:n rattiin ei Terhoa kuitenkaan päästetä. Ensin käydään läpi huolellinen teoriakoulutus, jonka jälkeen tuntumaa avopyöräisen kilpa-auton ajamiseen otetaan 200-hevosvoimaisella, 480-kiloisella Formula Renault 2.0:lla. Jo sen suorituskyky ylittää tavallisen ministeriauton voimavarat, junioriluokan formula kun kiihtyy satasen vauhtiin neljässä sekunnissa ja kulkee tarvittaessa 260 km/h.

Formula Renaultin jälkeen on ministeri Terholla edessään tosi toimet. Europarlamentissa kovillakin jakkaroilla istunut ministeri istutetaan ja vyötetään kiinni samaan Formula 1 –autoon, jolla Nico Rosberg on ajanut kaudella 2007.

Williams FW29:n suorituskyky on täysin omilla luvuillaan. Konehuoneessa mouruaa englantilaisen Cosworthin valmistama V8-moottori, jonka perästä löytyy kuusivaihteinen, ratin takaa löytyvillä vivuilla käytettävä sekventiaalivaihteisto. Williamsin F1:nen kiihtyy 0-200 km/h vain viidessä sekunnissa, ja oikeissa olosuhteissa kyydittäisi ministeriä 330 km/h.

”Tulossa on taatusti mielenkiintoinen päivä. Meillä ei olekaan ollut ennen ajamassa kotimaista ministerikaartia”, kertoo SpeedPassion Ay:n Tony Svartsjö.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla