Rata

Myös Formula 4 -autoja nähdään Seinäjoen Vauhtiajoissa.

Seinäjoen Vauhtiajojen 15-vuotisjuhlatapahtuman rataohjelma on valmis. Uusia lisäyksiä ohjelmistoon ovat Nitro Bike, Formula 4, Sportbike freestyle, Supermoto, Drigting, Tuning Car Show sekä kurikkalainen erikoisuus: Maailman nopein puimuri. Nitro Bikessä drag racingin maailmanennätysmies Jaska Salakari näyttää pääsuoralla, kuinka 1000-hevosvoimainen nitro-kiihdytyspyörä kiihtyy ja kumi palaa.

 

Formula 4 -sarja on maailmanlaajuisesti hyvin suosittua, ja sitä pidetään yhtenä  merkittävimmistä ponnahduslaudoista kuskeille matkalla F1-sarjaan. Sportbike freestylen perusajatuksena on suorittaa näyttäviä temppuja ajon aikana. Nimensä mukaisesti rajoitukset ovat hyvin vähäisiä niin pyörän kuin tyylinkin suhteen, joten mitä tahansa on odotettavissa. Tiettävästi maailman nopein puimuri on kurikkalaisten Petri Plosilan ja Raine Saviojan luomus. Tämä hirmu sisältää kaksi turboa ja saavuttaa jopa 250 kilometrin tuntinopeuden.

Supermoto on sekoitus motocrossia ja ratamoottoripyöräilyä. Se on yhteislähdöllä tapahtuva nopeuskilpailu joka ajetaan suljetulla, osittain tai kokonaan päällystetyllä radalla. Drifting on näyttävä moottoriurheilulaji, joka on lähtöisin Japanista. Sen ideana on suorittaa takavetoisella autolla ennaltamäärätty asvaltoidun moottoriradan mutkayhdistelmä mahdollisimman suuressa luistokulmassa ilman, että luisto katkeaa kertaakaan suorituksen aikana. Tuning Car Show’ssa pääsee nauttimaan harkitun räätälöinnin, tarkan suunnittelun ja tuhansien käsityötyötuntien tuloksena syntyneistä sporttisista, moderneista ja ainutlaatuisista autokaunottarista.

Nämä Suomen- ja Pohjois-Euroopanmestaruudesta kilpailevat sarjat on jo julkaistu aiemmin:

  • V1600 SM
  • The Gran Turismo SM
  • BMW Xtreme Nez
  • Touring Cars.

Juhlavuoden kilpailusta oma ohjelma AlfaTV-kanavalle

Ohjelmisto keskittyy 15-vuotisjuhlatapahtumaan, niin rata- kuin festivaali-alueeltakin. Lähetyksessä haastatellaan järjestäjiä, yleisöä, kilpailijoita ja esiintyjiä.

Lähetys on nähtävissä viikon päästä tapahtumasta 28. heinäkuuta klo 20.00.

Seinäjoen Vauhtiajot järjestetäään 19.-22. heinäkuuta (kaksiviikkoa tapahtumaan).

Teksti: Kalle Keskinen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla