Rata

Ilmari Korpivaara yhdessä ajoparinsa kanssa sijoittui kuudenneksi ja kolmanneksi viikonloppuna Nürburgringin radalla. Kuva: Petr Fryba

Ilmari Korpivaara nappasi saksalaisen ajoparinsa Benjamin Mazatisin kanssa kuudennen ja kolmannen sijan, kun Saksan Nürburgringilla ajettiin viikonloppuna rata-autoilun GT4 Central European Cup -sarjan kolmas kilpailuviikonloppu.

Yhdessä FIA European Truck Racing Championship sarjan kanssa järjestetty tapahtuma keräsi legendaarisella Nürburingin radalla yli 120 000 katsoaa.

Lauantaiaamun aika-ajoista lähtien kilpailu kärkipaikoista oli todella tasaväkistä. Korpivaara onnistui erittäin hyvin aika-ajoissa ollen kolmas vain kahden tuhannesosan turvin. Pro-kategorian kuljettajien aika-ajojen kärkiviisikon joukossa Korpivaara oli ainut ei GT3-sarjojen kokemusta omaava kuljettaja, mikä korostaa hänen onnistumistaan. Ajopari Mazatis onnistui myös hyvin Am-kategorian aika-ajoissa ollen neljäs.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä Korpivaara otti kolmannesta lähtöruudusta loistavan startin ja pääsi haastamaan kärkipaikkaa ensimmäisessä mutkassa. Kilpailun edetessä suomalainen joutui kuitenkin taipumaan kaksi sijaa.

”Hyvän lähdön jälkeen oli kova työ pitää kakkossijasta kiinni. Ihan ei vauhti riittänyt ja sitten oli pakko antaa pari sijaa periksi. Liika taisteleminen ei olisi ollut järkevää, sillä kilpailu on kuitenkin pitkä”, Korpivaara kertoo.

Vain 1-2 kierrosta ennen suunniteltua varikkopysähdystä Korpivaara ajoi tiukkaa kilvanajoa tallikaverinsa kanssa neljäntenä.

”Nelossijasta ajaessani juuri ennen kuljettajanvaihdosta sitten vähän osui. Tilanne oli sinänsä harmillinen, tiimikaverini ei nähnyt minua sisäpuolella ja käänsi eteeni. Olisihan sen voinut jotenkin estää valitsemalla eri linjan, mutta näin nyt kävi”, Korpivaara kertoo.

Osuman johdosta vasemman etupyörän raidetanko vääntyi ja Korpivaaran oli pakko tulla varikolle. Tiimin mekaanikot tekivät kuitenkin hienoa työtä varikkopysähdyksen aikana ja saivat korjattua vauriot, joten ajopari pääsi jatkamaan kilpailua.

”Sijoituksemme ensimmäisessä kilpailulähdössä oli lopulta kuudes luokassa”, Korpivaara jatkaa.

Sunnuntain toiseen kilpailulähtöön Korpivaaran ajopari Mazatis starttasi neljännestä lähtöruudusta ja ajoi hyvän ja varman suorituksen tuoden auton varikkopysähdykselle neljäntenä. Näistä asetelmista Korpivaara aloitti 9,8 sekunnin takaa-ajon kärkeen.

”Alussa edessäolevia ei edes näkynyt, joten matka oli pitkä. Pikkuhiljaa aloin saavuttaa kärkeä. Viimeiset kaksi kierrosta päästiin sitten ajamaan kunnolla kilpaa kakkospaikasta”, Korpivaara tiivistää.

Maalissa Korpivaara oli kolmantena vaivaiset 0,030 sekuntia toisesta sijasta ja vain 3,368 sekuntia voittajasta.

Sarjan taituttua puoliväliin Nürburgringilla Korpivaara on ajoparinsa kanssa kolmannella sijalle Pro-Am-luokassa. Seuraava osakilpailu ajetaan Slovakiaringin moottoriradalla Slovakiassa elokuun 17.-19. päivinä.

Teksti: Ilmari Korpivaaran tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla