Rata

Joonas Lappalainen suoriutui erinomaisesti uudessa luokassa. Kuva: Joonas Lappalaisen tiedotus

Rata-autoilun V de V Endurance -sarja osakilpailu ajettiin Ranskan Dijonissa viikonloppuna. Joonas Lappalainen teki jälleen hyvän tuloksen uudessa luokassa. Nyt alla oli LMP3 prototyyppi.

Vantaalaisen 20-vuotiaan kilpailukalenteri on tänä vuonna ollut tyhjän puoleinen.

Syy löytyy ihan muualta kuin autourheilusta; alkuvuosi meni valmistautuen lukion jälkeisiin pääsykokeisiin. Viime viikolla varmistunut opiskelupaikka Aalto-yliopiston Kauppakorkeakouluun toi tavoitellun opiskelupaikan.

Tammikuussa kauden avannut Lappalainen voitti yhdessä autokuntansa muiden kuljettajien kanssa Dubain 24h tunnin kilpailussa Audi R8-autolla GT4-luokan. Seuraava kilpailu oli vasta menneenä viikonloppuna Ranskalla Dijonin radalla ajettu V de V Endurance-sarjan 4 tunnin kilpailu. Sarjassa ajetaan prototyyppi-autoilla, eli samanlaisilla kuin ennen juhannusta kilpaillussa Le Mansin legendaarisessa 24 tunnin kilpailussa. Lappalainen ajoi nyt kilpailussa Espanjaisessa Virage-tiimissä kahden muun kuljettajan kanssa.

-Tutustuin tiimin johtajaan vuonna 2014 ja hän on seurannut urani kehitystä aivan varmasti siitä alkaen. Puhuimme maaliskuussa ensimmäisen kerran puhelimessa ja kerroin olevani vapaa kesäkuun lopussa.

Hyppääminen aivan uudentyyppiseen kilpa-autoon kävi yllättävän helposti. Lappalainen naputteli jo harjoituksissa tiimin toista autokuntaa nopeampia aikoja ja näin kohdalle osui aika-ajon ajaminen.

– Puolen tunnin aika-ajossa ensimmäisellä uudella sarjalla jäin kärjestä kolme sekuntia. Kilpailuinssi oli vaihdattanut autoon toisen keulan ja siinä oli eri aero-setupit kuin harjoituksissa käytetyssä. Auto oli käsittämättömän aliohjaava. Toiseen kahden kierroksen vetoon vaihdettiin uudet renkaat ja toinen keula. Aika parani vain pari sekuntia, ja sillä oli vasta sijalla kahdeksan, kertasi Lappalainen aika-ajoa.

Lappalainen ajoi viimeisen stintin kilpailussa, ja Espanjalainen Philippe Valenza toi autokunnan vaihtoon tasaisella suorituksella. Lappalainen hyppäsi rattiin kun sijoitus oli yhdeksäs. Vajaan 1,5 tunnin ajosession alussa tuli heti turva-auto radalle ja tämä antoi mahdollisuuden suorittaa tankkaus turva-auton aikana. Koko ajovuoron tasaista nopeutta ajanut Lappalainen toi autonsa maaliin sijalla kolme, ja se oli samalla tiimin ensimmäinen palkintokorokesija LMP3-luokassa.

-Hyvä kisa oli, ajoin alussa hiukan hiljempaa kuin muut renkaita säästellen. Lopussa kierrosajat pysyi samana, mutta olin edessä olevia lähes 3 sekuntia nopeampi, kertoi Lappalainen.

Seuraavaksi edessä on ensi maanantaina siirtyminen armeijan leipiin. Komennuspaikkana toimii Santahamina, muttei urheilukoulu.

-Tarkoitus olisi päästä reserviupseerikouluun ja olla vuosi armeijassa. Vaan kyllä tuossa jotakin ajohommiakin on tulossa jossain kohden, lopetti Lappalainen.

Teksti: Sami Lappalainen, Joonas Lappalaisen tiedotus

Joonas Lappalainen Audillaan Solvallan “mikkihiiriradalla” kaksi kertaa kuudenneksi: “Maksimi tehtiin”

Joonas Lappalainen toi Audin haasteiden jälkeen maaliin Nurburgringin 24 tunnin kisassa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla