Rata

"Sunnuntaista ei voi olla muuta kuin tyytyväinen", totesi Juho Siekkinen sunnuntain 45 minuutin kestävyyslähdön jälkeen. Kuva: Mad-Croc Keskinen & Siekkinen Team

BMW Xtreme NEZ -sarjan Joni Keskinen ja Juho Siekkinen ajoivat ehjän kilpailuviikonlopun Pärnussa menneenä viikonloppuna teemalla “vaikeuksien kautta voittoon”.

Rata-autokuljettajat Joni Keskinen ja Juho Siekkinen tiimeineen osallistuivat menneenä viikonloppuna Viron Pärnussa järjestettyyn Estonian Grand Prixiin, Suur Võidusõit -kilpailun BMW Xtreme NEZ -sarjaan. Suur Võidusõit on Viron suurin rata-autokilpailu ja tiimi osallistui kyseiseen kilpailuun yhdessä nyt ensimmäistä kertaa.

Mad-Crocia edustava Keskinen & Siekkinen Team saapui Pärnuun jo keskiviikkona ja alkoi keskittyä lauantaina ja sunnuntaina ajettavaan kilpailuun useilla vapailla harjoituksilla. Kaksi viikkoa aiemmin Ahvenistolla ensimmäisessä Rata-SM-osakilpailussa parivaljakko ajoi ensimmäistä kertaa punamustalla bemarillaan, mutta ensimmäinen kilpailu silloin päättyi pieneen virheeseen ja sitä seuranneeseen moottoririkkoon jo lauantaina, joten Virossa tavoitteena oli päästä ajamaan täysi kilpailu ja pitää auto ehjänä.

Torstaina ja perjantaina autoa säädettiin ja perjantaina auto toimi moitteettomasti. Ensimmäisen aika-ajon jälkeen Siekkinen ajoi märällä radalla itselleen lauantain kilpailuun lähtöruudun seitsemän.

– Ensimmäistä kertaa ajoin bemarilla vesikelillä ja se oli pitkälti uutta tuttavuutta auton kanssa. Linjat olivat ensin aivan hukassa, mutta ihan positiivisesti se meni. Auto tuntui yllättävän hyvältä, Siekkinen kommentoi ensimmäistä vesikelin ajoaan.

Keskinen paransi omaa aikaansa hyvin tiukkaakin tiukemmassa aika-ajossa ja lunasti itselleen lähtöruudun 16.

– Kyllä olen ihan tyytyväinen sekä itseeni, autoon että renkaisiin ja joka vedolla ollaan menty eteenpäin, joten ehdottomasti oikeaan suuntaan ollaan menossa. Toivottavasti napataan seuraavassa pari päänahkaa edestä heti pois, kommentoi Keskinen hyväntuulisena aika-ajon jälkeen.

Lauantaina parivaljakolle koitti ensimmäiset kilpailut ja ensimmäisenä ratin taakse istui Siekkinen, joka ajoi hyvän kisan ja ajoi itsensä maaliin viidentenä parantaen sijoitustaan kahdella lähtöruutuun nähden.

– Seiskapaikalta vitoseksi, niin eihän siinä muuta kuin tyytyväinen voi olla, Siekkinen kertoo lauantain upeasta onnistumisesta.

Keskinen ajoi niin ikään hienon kisan ja nousi 20 minuuttia kestäneellä ajopätkällä peräti neljä sijaa, tullen maaliin sijalla 12.

– Kuudennestatoista ruudusta kahdenteentoista, niin kisa oli onnistunut ja auto ehjänä maaliin, niin kyllä se hymyilyttää, kommentoi Keskinen.

Lauantaina positiivisinta oli se, että molemmat kuljettajat paransivat omia aikojaan myös kilpailun aikana, ja tämä lupaili hyvää sunnuntaille.

Sunnuntaina vuorossa oli 45 minuuttia pitkä yhteiskilpailu, jossa on sääntöjen mukaan pakollinen 70 sekunnin pysähdys varikolla. Kahden kuljettajan taktiikalla tämä merkitsi sitä, että Mad-Crocin punamustassa värissä varikolle kaartaneen auton kuljettajaa vaihdettiin kilpailun aikana. Pitkä kilpailu oli tiimille ensimmäinen ja molempien kuljettajien ajo-asuun hiipui myös pieni positiivinen jännitys.

Siekkinen aloitti myös pitkän kilpailun ja lähti lähtöruudusta 11. Hän nosti itsensä upeilla ohituksillaan jopa sijalle 5. Varikkopysähdys meni kuljettajilta moitteettomasti, ja Keskinen kaarsi lopulta maaliin sijalla 8. Ensimmäistä kertaa yhdessä pitkän kisan ajaneena parivaljakko onnistui todella hyvin ja pystyi haastamaan myös sarjan kärkikuljettajia päästessään kympin sakkiin.

– Omalta osaltani jouduin antamaan muutaman pykälän periksi Juhon suorituksesta, mutta muutoin kyllä oikein hyvä viikonloppu, Keskinen vääntää Pohjanmaan murteella.

– Myös kuljettajan vaihto omasta mielestäni meni hyvin ja aikaakin jäi, eikä siinä ollut mitään erikoista, hän jatkaa.

– Sunnuntaista ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, miten loistavasti se meni sekä omalta, että Jonin osalta, kehuu Siekkinen kuljettajatoveriaan.

Kilpailu ajettiin Pärnun Auto24Ring-radalla. Mukana viikonlopussa oli autoluokista BMW Xtreme NEZ, Legends, V1600, Porsche GT Cup Challenge, V8 Thunder ja GT Open. Mukana nähtiin myös Superstock 600 ja Superbike -ratamoottoripyöräilyluokat.

Seuraavan kerran Keskinen & Siekkinen Team nähdään Seinäjoella Vauhtiajoissa 19.-22. heinäkuuta.

Teksti: Nita Ahola

Virossa kisaillaan viikonloppuna Pohjois-Euroopan mestaruuspisteistä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla