Rata

"Tämä kilpailuviikonloppu näytti meille sen, että mestaruustaistelu on täysin omissa käsissä", mietti Mikko Eskelinen kilpailun jälkeen. Kuva: Jani Kekoni

Aasian parhaimmilla moottoriradoilla ajettavan Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Japanin Suzukan kilpailuviikonloppu saatiin tänään päätökseen. Sarjan ainoat suomalaiskuljettajat ylsivät miltei täyteen pistepottiin, kun lauantaisen PRO-AM-luokan kakkossijan lisäksi tänään sunnuntaina tuloksena oli erittäin nautinnollinen luokkavoitto.

Kaksikko nousi voiton myötä vain kahden mestaruuspisteen päähän johtoasemassa olevista japanilaisista kanssakilpailijoista.

Paahtavan helteisessä säässä ajetuissa kilpailuissa kummatkin suomalaiskuljettajat ajoivat virheettömät suoritukset kilpailuissa, joissa ei draamaa puuttunut; lauantain osakilpailussa PRO-AM-luokan sarjajohtajien auto paloi pahasti, ja sunnuntaina lauantaisen osakilpailun voittanut kaksikko ajautui rengasvalliin. Kanssakilpailijoiden osittaisen epäonnen myötä saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin suomalaiskaksikko saavutti 27 mestaruuspistettä 32 mahdollisesta ja niiden turvin on jälleen vahvasti mestaruustaistelussa mukana.

Sunnuntaisen kilpailun Eskelinen starttasi yleiskilpailun kahdeksannesta lähtöruudusta ja 22 minuutin kilvanajon jälkeen toi auton Puhakalle PRO-AM -luokan nelossijalla. Täydellisesti ajoitetun kuljettajanvaihdon myötä Puhakka nousi pahimpien kanssakilpailijoiden tuntumaan, kunnes valtavan paineen alla PRO-AM -luokan kärkimies suistui ratavalliin. Kun kymmentä minuuttia myöhemmin turva-auto poistui radalta, Puhakka painoi kaasupolkimen pohjaan ja nousi vakuuttavasti luokkavoittoon. Maalilipulle hän toi tiimin auton yleiskilpailun neljännellä sijalla.

– Mikko ajoi vahvasti ja tasaisesti nakutti kovia kierrosaikoja ja sai pidettyä siedettävänä eron kanssakilpailijoihimme. Kun odottelin ajovuoroni alkua, niin päätin, että tänään meidän auto tulee maalilipulle voittajina. Sitten hetkeä myöhemmin lauantainen luokkavoittaja ajautui ulos radalta ja turva-auton myötä erot kutistuivat. Näin pääsin kanssakilpailijoideni iholle ja hyökkäsin heti kun kilvanajo jatkui. Lopulta pääsin suhteellisen helposti ohitse ja lopputulos oli toivomustemme mukainen, Puhakka kertoo.

– Kuudessa kilpailussa viisi palkintokorokesijoitusta, joista kaksi on voittoa. Herkullisen sarjatilanteen myötä tämä kilpailuviikonloppu näytti meille sen, että mestaruustaistelu on täysin omissa käsissä. Juuso oli tänäänkin yksi koko kilpailun nopeimmista kuljettajista ja kun minä myös pystyin tasaisesti ajamaan kärkiaikoja niin tulos oli parempi kuin olimme tavoitteeksemme asettaneet. Nyt seuraavaksi käydään pyörähtämässä kotona Suomessa ja heinäkuun puolivälissä tullaan takaisin Japaniin, jossa edessä on Fujin tulivuoren juurella ajettavat osakilpailut, Eskelinen jatkaa.

Suzukan toisen osakilpailun yleiskilpailun voittoon ajoi Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici ja hänen puolalainen tallitoveri Artur Janoz. Eilen yleiskilpailun voiton saavuttanut Leipert Motorsportin toinen autokunta sortui tänään ylinopeuteen varikkosuoralla ja heidän kohtalona oli jäädä palkintosijojen ulkopuolelle.

Lopputulokset Lamborgihin Super Trofeo Asia, Suzuka #1, la 30.6.2018, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Prabakaran Kumar (MAS) & Massimiliano Wiser (ITA), 20 kierrosta
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,146sek
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +3,635sek

kesk. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), tulipalo

Lopputulokset Lamborgihin Super Trofeo Asia, Suzuka #2, su 1.7.2018, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 22 kierrosta
2. Asahiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +0,479sek
3. Kang Ling (CHN) & Iban Bian (CHN), +4,234sek
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +59,234sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 epävirallinen sarjatilanne 5/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-4:
1. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 68 pistettä
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 66 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 60 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 46 pistettä
5. Cedrcic Sbirrazzuoli (ITA), 30 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Puhakka ja Eskelinen toiseksi Lamborghini Super Trofeo -sarjassa Japanissa

Puhakka ja Eskelinen tavoittelevat palkintokorokesijoituksia Suzukasta

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla